CONTINGUT PATROCINAT

Els espais de ‘coworking’, ideals per donar un impuls al teu negoci

Coworking Cambra Sabadell

La Cambra de Comerç de Sabadell ofereix taules, despatxos i sales de reunions a emprenedors, autònoms i microempreses

Imatge de la zona 'corporate' del 'coworking' de la Cambra / VICTÒRIA ROVIRA

Després d’una etapa marcada per l’increment del teletreball arran de l’arribada de la Covid, el coworking –treball cooperatiu o treball compartit– torna a agafar embranzida, i ho fa amb força. Per aquest motiu, la Cambra de Comerç de Sabadell ofereix espais de coworking, així com despatxos i lloguer de sales, per a emprenedors, autònoms, microempreses i pimes de tota mena de sectors.

L’entitat econòmica compta amb una planta sencera del seu edifici de l’Eix Macià dedicada exclusivament a aquest servei, que es tracta d’una fórmula excel·lent per crear sinergies i és ideal per fer créixer projectes empresarials.

Requisits principals

Qualsevol empresa o autònom que vulgui fer ús d’aquests espais de coworking de la Cambra de Sabadell ha de posar-se en contacte amb l’entitat i exposar les bases del seu negoci. “Nosaltres valorarem si el projecte és factible per ser al nostre coworking. En el cas que creiem que sigui així, l’empresa o autònom sol·licitant també rebrà suport per part de la Cambra”, explica la directora d’Administració, Finances i Recursos Humans de la Cambra de Sabadell, Maria Térmens.

De quin tipus de suport es tracta? Per exemple, assessorament jurídic gratuït i descomptes en formació i en gairebé la totalitat de serveis de la Cambra. De fet, tots aquells professionals que contractin un espai de coworking o un dels despatxos de la Cambra esdevindran automàticament socis preferents del Club Cambra Sabadell, la qual cosa els permetrà tenir multitud d’avantatges, com ara la possibilitat d’assistir a sessions i conferències de la Cambra i la projecció internacional, entre altres. 

Imatge d’un dels despatxos que ofereix la Cambra de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Així mateix, un altre dels beneficis dels espais coworking de la Cambra és la possibilitat intercanviar experiències amb altres autònoms, professionals i empresaris. El que és, en definitiva, crear sinergies a través del famós networking. “Als espais de coworking hi ha un ambient de treball ideal per desenvolupar projectes empresarials. Sovint, les empreses es troben en moments diferents les unes de les altres i, per això, es poden ajudar mútuament. Des de la Cambra fomentem aquest esperit de cooperació”, detalla Maria Térmens. 

Feedback positiu

El feedback de les empreses que han passat pels espais de coworking de l’entitat econòmica és molt positiu, assegura la directora d’Administració, Finances i Recursos Humans de la Cambra de Sabadell. “La gran majoria d’autònoms, professionals i empresaris ens diuen que la seva estada amb nosaltres ha sigut molt profitosa. Tots ells valoren el bon ambient de treball i la flexibilitat que els atorga la Cambra. També ens diuen que s’han sentit a gust compartint espai amb altres companys i que han pogut fer créixer els seus negocis, que és el més rellevant”, assenyala Térmens.

En aquest sentit, empreses de molts sectors diferents han gaudit, i moltes d’elles encara gaudeixen, dels serveis de l’entitat econòmica: “Hem tingut empreses del sector del lleure, de màrqueting digital, d’informàtica, entre altres. No posem cap trava a cap economia per ser d’un sector en concret. Estem oberts a tot”, afegeix. A més, el coworking és una modalitat que permet acollir treballadors d’empreses que tenen la seu social fora de Catalunya.

En aquest sentit, les empreses de diferents dimensions valoren l’atractiu dels espais de coworking pel fet de poder instal·lar-se en un edifici com el de la Cambra, pagar pel servei amb total flexibilitat i no haver d’estar sotmeses a contractes de lloguer.

L’horari dels espais de coworking de la Cambra és de dilluns a dijous de vuit del matí a dos quarts de vuit del vespre, i el divendres de vuit del matí a tres de la tarda. Els espais de coworking també compten amb servei de recepció, neteja, sales de reunions, mobiliari i zona office

La directora d’Administració, Finances i Recursos Humans de la Cambra de Sabadell, Maria Térmens, a l’espai de ‘coworking’ / VICTÒRIA ROVIRA

Tres tipus d’espais

Els espais de coworking de la Cambra de Sabadell disposen de tres zones diferenciades. En primer lloc, hi ha deu espais reservats per a start-ups, especialment orientats a la tecnologia, la innovació i la internacionalització, fruit d’un conveni signat per la Cambra i el Banc Sabadell. “És ideal per aquells emprenedors que acaben de començar el seu negoci”, destaca Maria Térmens. 

En segon lloc, hi ha taules i despatxos per autònoms que ja fa un temps que han iniciat el seu projecte empresarial. I, en tercer lloc, trobem un espai corporate, que habitualment s’assigna a una sola empresa que tingui més de cinc treballadors. En aquest espai, el més gran de tot el coworking, hi ha taules, despatxos i sales de reunions. “A tot plegat se li ha d’afegir la ubicació privilegiada de la Cambra, que es troba ben connectada”, finalitza Maria Térmens.

Comentaris
To Top