CONTINGUT PATROCINAT

‘Coworking’ o com donar l’impuls necessari als nous projectes empresarials

La Cambra de Comerç i el Banc Sabadell obren la convocatòria de l’any 2022 dels espais de treball compartit gratuïts per a emprenedors, professionals i petites i mitjanes empreses

El coworking –treball cooperatiu o treball compartit– torna a agafar embranzida un cop superada –sembla– la pandèmia. La Cambra de Comerç de Sabadell i el Banc Sabadell (BS) així ho entenen i han obert la convocatòria del 2022 de renovació d’espais de coworking gratuïts, especialment orientats a la tecnologia, la innovació i la internacionalització.

Joan Valls, director d’Assessoria, Promoció Internacional i Formació de la Cambra, recorda que “el coworking permet a professionals, emprenedors i pimes compartir un mateix espai, tant físic com virtual, per a desenvolupar projectes individuals, i, a la vegada, crear sinergies i promoure projectes conjunts. Una fórmula excel·lent per arrencar un negoci i comprovar, amb poca despesa i un temps de testar-ho raonable, si té futur”.

A la tercera planta de l’edifici cameral, hi ha reservats un total de deu espais per a start-ups. El conveni signat en el seu dia per la Cambra i el BS ha consolidat un servei que, en cinc anys, ha impulsat uns 40 projectes empresarials de tota mena mitjançant assessorament i un espai de treball i uns serveis compartits.

“La nostra experiència és que com més innovació, més possibilitats d’èxit”.

Els interessats en aquesta nova convocatòria tenen fins al 26 de novembre per a presentar les seves sol·licituds. “Les finalment escollides –per un comitè format per membres de la Cambra i del BS– gaudiran d’aquest espai i de tots els serveis de forma gratuïta durant un any, amb la possibilitat de prorrogar la seva estada en funció de les seves necessitats”.

A més, “passaran a ser socis preferents de la Cambra, amb gratuïtat de quota”, accedint a tots els serveis (formació, assessoria jurídica, fiscal, laboral…) de forma gratuïta o amb descomptes interessants.

Fórmula perfecta

Un dels usuaris de l’espai Coworking de la Cambra és Kinésis Studio, empresa de producció tèxtil de peça acabada i l’agència més gran de representació de fàbriques asiàtiques a la Unió Europea. Ramon Soley és el seu responsable i compta amb una àmplia experiència prèvia a firmes com Mango o Escorpion.

“Fa gairebé dos anys que vinc al Coworking, tot i que el 2020 va ser un exercici en blanc que ens va obligar a reinventar-nos i a importar material sanitari com mascaretes o tests. Un negoci, el nostre, el disseny i importació de productes tèxtils d’Àsia, que aquest 2021 sembla que està recuperant-se. La meva valoració del Coworking? Molt positiva. Per a una empresa que comença, és important minimitzar costos i gaudir d’un entorn de treball agradable i funcional, on rebre els clients com es mereixen. A banda de generar sinergies amb els companys de les altres empreses, gaudim de la resta de serveis camerals”.

Judith Ruiz és consultora de màrqueting digital i la decisió d’emprendre surt de la realització d’un curs a la mateixa Cambra. “Fa gairebé un any que estic al Coworking i la impressió que tinc no pot ser més favorable. És una porta oberta al mercat. Quan comences, treballar en un mateix espai amb empreses que tenen les teves mateixes inquietuds és molt engrescador. El treball compartit és molt útil i, a més, comptes amb el paraigua de la Cambra”.

Ruiz assessora persones i empreses sobre la millora de la seva imatge a la xarxa. “Vaig començar durant la pandèmia, un moment de caos i de revolució digital, focalitzant la meva feina en un assessorament i un servei molt personalitzats, amb bons resultats”.

Josep Lluís Arilla és el cap visible de Novalan Networks, firma experta en gestió de sistemes informàtics. “En aquest any i mig que fa que soc al Coworking, les coses han anat força bé. És cert que la pandèmia ha alentit l’activitat, però hem pogut encetar projectes importants. Com a socis de Microsoft, proporcionem solucions basades en els seus productes, però també desenvolupem projectes propis, com el disseny de la botiga on-line de la start-up sabadellenca Knowtownbarcelona.com, el nou portal de Todoactividades.com o Topbrokers.IO, un innovador CRM immobiliari gratuït”.

Personalment, “m’agradaria que el Coworking acollís més empreses per generar més sinergies, i per demanar, demanaria uns horaris d’obertura més amplis… Però és cert que és un entorn de treball ideal on pots desenvolupar les teves aptituds i habilitats empresarials amb un gran rendiment”.

Comentaris
To Top