Ciutat

Un calendari amb accent local per aturar SurfCity

L'acte de presentació s'ha celebrat a la Casa Taulé / CEDIDA

Dotze artistes locals han sumat forces per ajudar a la Plataforma en Defensa del riu Ripoll a aconseguir el suport econòmic per aturar el SurfCity. Aquest dimecres, a la Casa Taulé, el president de l’Adenc, Joan Carles Sallas, acompanyat d’alguns dels artistes col·laboradors –Josep Madaula, Josep Gerona o Werens–, han presentat el calendari per al 2023. Cada artista ha escollit un espai del riu Ripoll per després il·lustrar-lo en un calendari, del qual se n’han imprès 500 unitats: “L’objectiu és parar-lo perquè per nosaltres el SurfCity és la locomotora que vol canviar el riu”, ha assegurat Sallas.

Per obtenir el calendari cal participar en la campanya de micromecenatge, que avui dia ja compta amb prop de 3.000 euros, dels més de 10.000 que asseguren necessitar. Qui col·labori en aquesta iniciativa, i sempre en funció de la seva aportació (10-300 euros), rebrà diverses recompenses, ja sigui el calendari del riu Ripoll, fotos de natura, i l’entrada a la Festa del riu Ripoll, prevista per a la primavera del 2023, sempre que s’assoleixi el propòsit de la campanya de micromecenatge.

Segons han apuntat els detractors del SurfCity, el cost de contractar el gabinet jurídic INSTA pel seguiment del projecte des de la fase d’al·legacions administratives fins als recursos administratius i, si s’escau, fins al contenciós administratiu al TSJC, podria superar els 8.700 euros. Paral·lelament, en demanen 750 més per materials de campanya, amb el propòsit final d’aconseguir-ne prop d’11.000 euros.

Comentaris
To Top