Vallès

Sant Cugat protegeix 14 hectàrees de bosc properes a Collserola

El darrer ple del 2022 de Sant Cugat del Vallès va aprovar amb el suport de tots els grups municipals modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l’àmbit del sector B de Can Cortés. Es tracta d’una zona de 14 hectàrees de bosc a tocar del Parc Natural Collserola i classificada com a sòl urbanitzable, tot i el seu valor paisatgístic i el fort pendent dels seus terrenys, del 20%.

L’objectiu de la modificació és que el sòl sigui no urbanitzable i evitar la construcció de 45 habitatges unifamiliars. La part boscosa passarà a ser parc forestal i els 5 habitatges que existeixen d’abans de 1953 es mantindran com a espai verd privat. El torrent de Can Cortés passa a ser sistema hídric i es reconeix l’avinguda de can Cortés i un camí de terra.

El nou planejament tindrà un cost d’elaboració d’uns 600.000 euros, i estalviaran recursos econòmics a l’administració local ja que no caldrà indemnitzar els propietaris amb preus de finques edificables. Per impulsar aquest planejament, l’Ajuntament ha elaborat un estudi jurídic amb assessorament expert extern i l’anàlisi tècnic corresponent, amb consultes prèvies a la DGU i OTAA de la Generalitat.

Comentaris
To Top