CONTINGUT PATROCINAT

Missions comercials per obrir-se al món: la clau per a la internacionalització

La Cambra de Comerç de Sabadell ofereix un servei de promoció internacional amb què ajuda les empreses de la demarcació que volen expandir-se més enllà de l’Estat

EL CAP DEL PROGRAMA DE PROMOCIÓ INTERNACIONAL DE LA CAMBRA, VICENÇ VICENTE / VICTÒRIA ROVIRA

La internacionalització és un element clau en el desenvolupament de les empreses, que els permet diversificar la cartera de clients i proveïdors. La Cambra de Comerç de Sabadell inicia aquest any noves missions comercials per acompanyar les empreses vallesanes en el seu procés d’obertura al món, la qual cosa les permetrà tenir més envergadura econòmica. Durant la covid-19, les empreses més resilients han sigut aquelles que ja estaven internacionalitzades, perquè han pogut treballar en diferents mercats més enllà de l’espanyol. Les sessions informatives començaran dilluns que ve, 16 de gener, i les missions tenen una clara vocació presencial.

Des de la Cambra ofereixen un servei de promoció per a la projecció internacional de les companyies, tant si es troben en una fase d’iniciació, com de consolidació o diversificació de mercats. El cap de promoció internacional de l’entitat econòmica, Vicenç Vicente, assegura que “l’exportació és un dels pilars de la recuperació econòmica que tenen les empreses. El 2022, la Generalitat preveu que hagin crescut un 16%, i això anima les empreses a continuar el procés de diversificació internacional, incrementant la presència a mercats exteriors, perquè com més gran siguin, més ben preparades estaran per assolir els reptes del 2023”.

Servei personalitzat

El programa de promoció internacional de la Cambra de Sabadell és molt complet i ofereix tota mena de serveis: s’organitzen webinars informatius, trobades empresarials, participacions agrupades en fires, missions comercials conjuntes, individuals, entre altres. “Oferim un tracte professional i totalment personalitzat per a cada empresa de la demarcació interessada a fer exportacions. Tenim la missió d’ajudar-les en tot el que faci falta perquè aconsegueixin clients internacionals”, explica Vicente. Així mateix, el programa es troba dins del Pla d’Acció Internacional (PAI) 2023, un conveni entre les Cambres catalanes i Acció de la Generalitat, amb què es pretén assentar unes bases a tot el territori per ajudar les empreses a exportar a l’estranger de formar regular.

Dit això, el primer pas que es du a terme si una empresa està interessada en el programa de promoció internacional de la Cambra, és fer una diagnosi. “D’entrada, investiguem el possible potencial que té la companyia per internacionalitzar-se. En cas que superi aquesta fase de diagnosi, l’empresa passa per un pla de reorientació, en què l’ajudem a establir un pla de màrqueting internacional i a impulsar la seva digitalització, pas imprescindible per operar fora de l’Estat”, detalla el responsable de la Cambra.

Mapa de les destinacions de les missions comercials d’enguany.

Un cop s’ha superat aquesta fase o, fins i tot, durant la mateixa fase, la companyia pot assistir a les diferents sessions informatives que organitza la Cambra sobre les particularitats per exportar a diferents països d’arreu del món. Enguany, s’han seleccionat catorze països objectius, agrupats en cinc missions comercials diferents. D’entrada, dilluns 16 de gener es farà la sessió informativa (webinar) de la missió a Colòmbia, el Perú i l’Equador, programada del 13 al 21 de març.

La segona sessió serà sobre l’Índia, dimarts 17 de gener, i l’expedició comercial està prevista entre els dies 17 i 21 d’abril. Com en altres ocasions, es torna al sud-est asiàtic (Indonèsia, Tailàndia i el Vietnam). Les empreses podran rebre informació del viatge dimecres 18 de gener, i la missió comercial es farà del 8 al 17 de maig. La quarta sessió informativa tractarà sobre els Emirats Àrabs Units, l’Aràbia Saudita i Kuwait, dimecres 25 de gener, amb la missió comercial del 22 al 29 de maig. En el segon semestre de l’any hi haurà una missió a Xile, l’Argentina, l’Uruguai i el Paraguai. Els interessats podran rebre informació el 27 d’abril, però l’expedició no es farà fins al període del 6 al 17 de novembre.

Sabadell, exportador

D’altra banda, Vicenç Vicente apunta algunes dades rellevants. La primera d’elles és que al voltant del 10% de les exportacions catalanes les fan les empreses de la demarcació de la Cambra, un percentatge, sens dubte, molt elevat. La segona és que, l’any passat, aquestes exportacions van créixer un 21% respecte al 2021, i van ser superiors a les d’abans de la pandèmia. I, finalment, la tercera és que els sectors que aposten més per la internacionalització a Sabadell són el de l’automoció, el dels béns d’equip i equipaments, el de l’embalatge i el mèdic, entre d’altres.

PER A MÉS INFORMACIÓ

Av. de Francesc Macià, 35
08206 Sabadell
[email protected]
Tel.: (+34) 937 451 255
WhatsApp (+34) 937 451 212

Comentaris
To Top