Ciutat

L’Adenc es mobilitza per regenerar el Ripoll

neteja ripoll
Voluntaris netejant la llera del Ripoll / Victor Castillo

El riu Ripoll és un dels pulmons verds de Sabadell. Tot i això, moltes zones del mateix s’han descuidat amb el pas dels anys. Avui en dia és fàcil trobar brutícia i espècies invasores que malmeten l’entorn. Per solucionar aquesta problemàtica, des d’Adenc han posat en marxa una sèrie de trobades en les quals es treballa per adequar la llera del riu.

L’activitat és mensual i es realitza gràcies a la participació de voluntaris entre els mesos d’octubre a març. “Treballem per recuperar el bosc de ribera. Per això trèiem la canya americana, una espècie invasora. Primer ho netegem i al març farem plantada d’espècies autòctones”, ha explicat des del grup de ‘Fer reviure el Ripoll‘, Mireia. La resta de l’any es revisa l’espai i es rega la zona.

neteja ripoll

La canya americana és una espècie invasora que es troba al Ripoll / Victor Castillo

Una tasca que Adenc du a terme des del 2009. “Actualment, tenim un nucli dur de 5 persones que ho gestionen, la resta són voluntaris o venen a partir de col·laboracions amb escoles o esplais de la ciutat”, ha destacat Mireia.

Pel que fa a la protecció del Ripoll, Mireia considera que cal fer més: “S’ha de cuidar tot l’ecosistema, amb la seva flora i fauna. També hi ha patrimoni històric i camins que estan molt deixats. El que no pot ser és que no fem tot això i, en canvi, es vulguin fer macroprojectes que únicament perjudiquen el riu”, conclou.

Cal actuar per regenerar el riu Ripoll?

Comentaris
To Top