Ciutat

Sabadell torna a demanar 4 milions d’euros per transformar el riu Ripoll

La font del Canyar, al costat del riu / LLUÍS FRANCO
La font del Canyar, al costat del riu / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha tornat a demanar la subvenció de 4 milions d’euros per transformar el riu Ripoll que a l’estiu va ser rebutjada. La sol·licitud s’ha fet novament a la Fundación Biodiversidad -que depèn del Ministeri per a la Transició Ecològica- i els diners provindrien dels fons europeus Next Generation.

Els projectes presentats i que opten als fons són els ja coneguts: restauració i naturalització de l’espai fluvial; crear un parc de 30.000 metres quadrats a la zona de la font del Canyar, amb zones de pícnic i jocs d’aparcament en el que ara és un solar al costat de l’ermita de Sant Vicenç de Jonqueres; recuperar l’arbrat de Can Bastida i el camí de la Salut i naturalitzar l’àrea verda de Can Rimbles, a Sant Oleguer.

El Govern assegura que “ha revisat el contingut del projecte i ha introduït millores” per tal d’aconseguir una millor puntuació i rebre la subvenció, tal com ha explicat en roda de premsa aquest dilluns el regidor Eloi Cortés, posteriorment a la Junta de Govern Local.

La proposta municipal va ser rebutjada en una primera convocatòria, segons l’executiu, perquè “tot i la bona puntuació obtinguda, la sol·licitud va quedar exclosa en haver-se exhaurit els primers 50 milions d’euros disponibles”.

Comentaris
To Top