Ciutat

Les tarifes de taxi a Sabadell, un 5,7% més cares el 2023

Un taxi a Sabadell / V.ROVIRA

L’Ajuntament de Sabadell aprovarà dimarts 7 de febrer les tarifes del servei de taxi per al 2023 a la ciutat, que inclouen un increment mitjà del 5,69%. La tarifa de dia representa el 68,54 % dels serveis. La de nit o caps de setmana i festius, el 31,46%. 

Quines són les dades mitjanes del servei de taxi? Durant el dia, cada servei representa una baixada de bandera, els taxis recorren una mitjana de tres quilòmetres, un 5% efectuen hores d’espera, i el 71% dels serveis es fan amb avís telefònic. Les dues tarifes (la diürna i la de caps de setmana o festius i nits) incrementen per igual. 

De fet, la Comissió de Preus de Catalunya estableix un increment mitjà màxim del 5,7%. Un cop aquest increment a Catalunya queda aprovat, s’acorda amb el sector del taxi l’increment. En aquest sentit, com s’ha acabat acordant un increment lleugerament per sota del màxim, es podrà aprovar directament al ple municipal d’avui. Aquestes noves tarifes són d’aplicació des del 24 de març de 2023.

Concentració de taxistes davant l'Ajuntament de Sabadell / Lluís Franco

Concentració de taxistes davant l’Ajuntament, fa uns anys / Lluís Franco

Com repercutirà, a efectes pràctics, aquest increment? En un dia laboral, la pujada de bandera s’encarirà 15 cèntims (de 3,10 a 3,25 euros) i  el quilòmetre recorregut serà 9 cèntims més car, d’1,17 euros el quilòmetre a 1,26 euros. També cada hora d’espera s’encarirà un euro, passant de la tarifa actual de 21,08 a 22,08 euros.  El preu del servei de recollida serà cinc cèntims més elevat, fins a 1,75 euros. Així, si un viatge mitjà en taxi tenia un preu de 8,31 euros, ara costarà 8,78. Uns cinquanta cèntims més car.

Aviat, sense mascaretes al taxi

El Consell de Ministres d’avui dimarts aprovarà l’eliminació de la mascareta al transport públic i deixaria de ser obligatòria dur-la dins el metro, autobusos, taxis i trens un cop es publiqui al BOE. Ara bé, la mascareta continuarà sent obligatòria a centres i establiments sanitaris i sociosanitaris.

Comentaris
To Top