Publicitat
ESPORTS

El futur de la Primera Federació: límit, 48 hores

Acció de Cristian Herrera en l'últim partit a Amorebieta / Ll. Franco

La Primera Federació i el seu futur continua en primer pla. Després de l’enrenou de la setmana passada provocat per l’abstenció de 18 clubs a la proposta de la Federació Espanyola de futbol, ara s’ha viscut un segon capítol. L’ens federatiu ha enviat una carta als 40 clubs amb una nova proposta més concreta i estableix un termini de 48 hores per votar.

N’hi hauria prou amb una majoria simple per aprovar-la i en aquest cas, s’asseguraria la continuïtat de la categoria. En cas contrari, la FEF es reserva la possibilitat de valorar les mesures a prendre i no es descarta l’opció de tornar al sistema de l’antiga Segona Divisió B.

Control econòmic

El punt clau de la proposta és el control econòmic. La Federació vol evitar cataclismes que ja han provocat la desaparició de clubs. Un dels punts és l’obligació de presentar els comptes auditats dels dos anteriors exercicis. Si es produeix un dèficit els seus propietaris o inversors haurien de cobrir-lo per continuar competint en la següent temporada.

També es vol establir uns mecanismes per assegurar els salaris i pagaments a l’Administració com Seguretat Social i Hisenda. L’objectiu és que en el termini de tres anys, els clubs només puguin destinar el 70% dels seus ingressos previstos al personal esportiu, o sigui la plantilla i cos tècnic.

D’altra banda, la FEF es compromet a revisar el règim disciplinari i treballar en un conveni col·lectiu. Cal recordar que alguns clubs plantejaven poder autogestionar negociacions per assolir més ingressos a través dels drets televisius i de determinats patrocinadors. L’ens federatiu és contrari a aquesta opció individual. Caldrà veure quina és la resposta dels clubs en les pròximes 48 hores. El Centre d’Esports, en principi, és un dels que donarà el vot a la proposta federativa.

Publicitat
Comentaris
To Top