ESPORTS

L’Astralpool fa els deures i ja té un peu i mig a la desena ‘final four’

La neerlandesa Sabrina van der Sloot, celebrant un dels quatre gols del seu compte particular / LL. FRANCO

Si res no es torça d’aquí al 25 de febrer, l’Astralpool Club Natació Sabadell disputarà la seva desena final four de la Champions League. En l’anada dels quarts de final, celebrats el passat diumenge a la Finetwork Aquàtics de Can Llong, les pentacampiones d’Europa van golejar el SIS Roma (15-10), fent bons els pronòstics, un cop es va conèixer l’encreuament: “L’objectiu principal era competir i ho hem aconseguit. Jugar allà no serà fàcil i no podrem sortir a especular, però sí que podrem controlar el partit i la possessió del temps”, va assegurar el tècnic David Palma.

Les sabadellenques, liderades per Elena Ruiz i Sabrina van der Sloot, autores de quatre dianes cadascuna, van ser capaces de situar un 4 a 0 d’entrada a les giallorossi, que fins al final del primer període no van trobar la manera de superar Laura Ester. El domini sabadellenc perdria pistonada per l’eclosió de l’australiana Abby Andrews, un veritable maldecap per a les sabadellenques, que no trobaven la manera d’aturar els llançaments de la jugadora aussie: “Ens ha sorprès, i de cara a la tornada haurem d’ajustar aquestes situacions. En els set partits que vam analitzar, no l’havien vist amb aquest rol tan important”, reconeixia, sorprès, Palma.

Un preocupant 9 a 8, amb el gol de Chiara Tabani encenien momentàniament les alarmes de Can Llong. La reacció sabadellenca no es faria esperar, amb els gols de Bea Ortiz i Maica Garcia, per esvair qualsevol sorpresa. “El resultat és molt bo. Si és curt, no et deixa desconnectar ni concentrar-se amb altres reptes, com el que ara tindrem amb la Copa de la Reina, cosa que sí que podrem fer”.

Les vigents campiones de la Divisió Honor tenen l’opció d’aixecar el primer títol de la temporada, a la piscina del CN Terrassa, amb la disputa de la Copa de la Reina. Si els pronòstics es confirmen, diumenge (14 h), sabadellenques i maresmenques es tornaran a veure les cares, dues setmanes després, ara en el torneig del KO. Més que un títol en joc. I és que podria ser que d’aquí a un mes i mig es juguessin la Champions League. “No serà fàcil, però caldrà veure com arribem unes i altres després de jugar tres partits en tres dies”.

La Nova Escullera, possible escenari

Entre aquesta setmana i abans del pròxim 25 de febrer, dia en què es jugaran la tornada dels quarts de final, els clubs interessants en acollir la ‘final four’ hauran de fer la sol·licitud a la LEN, qui un cop amb els quatre finalistes decidirà la seu per a la celebració de la final de la Champions League femenina.

La victòria de l’Astralpool Club Natació Sabadell i el sorprenent triomf del CN Mataró al Pireu davant el vigent campió d’Europa, l’Olympiacos, obre de bat a bat la possibilitat de tenir dos equips catalans entre els finalistes. Davant d’aquest escenari, que s’hauria de confirmar d’aquí a dues setmanes, ja es treballa perquè la piscina de la Nova Escullera pugui ser una de les candidates. Aquest dimarts, representants de la Federació Catalana de Natació es reuniran amb membres de la junta del CN Barcelona per mirar d’arribar a un acord. El cost d’organitzar un esdeveniment continental d’aquestes característiques és d’uns 100.000 euros aproximadament.

Comentaris
To Top