ESPORTS

La sabadellenca Judith Forca, millor waterpolista d’Europa

Forca, en un aimatge d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

La jove sabadellenca de l’Astralpool Club Natació Sabadell, Judith Forca, és la millor waterpolista d’Europa del passat 2022. Així ho ha anunciat la Federació Aquàtica Europea (LEN) en premiar els millors esportistes europeus. Enguany, i per primera vegada, els seguidors del waterpolo també podien votar, computant un 30% en la votació final. El 70% restant provenia del comitè tècnic.

Forca, nascuda a Sabadell i formada a l’escola Santa Clara, va tancar un gran any, on pràcticament només se li va resistir la Copa d’Europa amb l’Astralpool, en caure a la final contra l’Olympiacos, tot i la gran actuació a les semifinals davant el Plebiscito Padova –sis dels nou gols de l’equip–. Amb la selecció espanyola, sota les ordres de Miki Oca, va penjar-se la medalla d’or a Split (Croàcia) i en el Mundial de Budapest, on es convertiria en la màxima golejadora.

Amb aquest guardó de Judith Forca, ja són dues les sabadellenques que obtenen aquest reconeixement, després de l’aconseguit per Maica Garcia l’any 2014. En la darrera dècada, el Club Natació Sabadell ha monopolitzat aquest premi, amb sis dels deu guardons per a jugadores de l’entitat centenària: Judith Forca (2022), Laura Ester (2007, 2019), Maica Garcia (2014), Jennifer Pareja (2013) i Anni Espar (2012).

Comentaris
To Top