ESPORTS

Joan Barberà i Soler rep el Premi Esportivitat del Panathlon Club Sabadell

Joan Barberà després del lliurament del premi, juntament amb Josep Masip, Laura Reyes i Martí Sala / Lluís Franco

El jove palista (13 anys) del Club Natació Sabadell, Joan Barberà i Soler, ha rebut aquest dimarts el Trofeu Esportivitat, en la seva divuitena edició, que concedeix el Panathlon Club Sabadell, juntament amb l’Ajuntament, per premiar un gest de ‘fair-play‘. L’acte, conduït pel cap d’antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés, s’ha celebrat al Casal Pere Quart amb la presència de la regidora d’Esports, Laura Reyes; el president del Panathlon, Josep Masip, i el president d’Honor, Martí Sala.

Socis de Panathlon, gent del món de l’esport sabadellenc i, lògicament, tota la família del guardonat han donat força ambient al lliurament. Abans, Martí Sala ha fet un recordatori de l’origen del Premi, el 2006, quan “vam signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament. És un guardó força consolidat que s’ha lliurat a tècnics, jugadors de diferents disciplines, equips… És un premi diferent de la resta, que ens enorgulleix moltíssim entregar cada any”. El disseny, per cert, és obra de l’Escola Illa.

/ Lluís Franco

El president de l’entitat, Josep Masip, ha volgut animar als clubs i entitats esportives de la ciutat a adherir-se al projecte presentat conjuntament pel Departament d’Esports i Drets Civils contra la xenofòbia, racisme i tota mena d’exclusions. “Es tracta d’erradicar tot el que fa mal a la societat“, ha subratllat.

/ Lluís Franco

Sobre l’elecció del Premi, ha destacat la joventut del Joan i els seus valors: “segur que tens una gran projecció i guanyaràs molts trofeus, però et demano que sempre guanyis la copa de l’esportivitat. Actes com el teu haurien de ser la referència del comportament esportiu”. Laura Reyes ha afegit que “es tracta d’un gest d’honradesa que demostra que els valors de l’esport sempre estan presents”.

El gest

Quin va ser el gest que el jurat va votar de manera unànime? El Joan Barberà ha vist recompensat la seva acció en les semifinals per equips del Campionat de tennis taula aleví de la passada temporada celebrat a Cartagena. Amb avantatge de 2-1 favorable a l’equip sabadellenc davant La Zubia, el Joan s’enfrontava a Cristian Sánchez i en cas de victòria, els nedadors haurien assolit el passi a la final.

En el duel particular entre Barberà i Sánchez, amb un set a dos i 12-12 al marcador, una pilota va fregar lleugerament el cantó de la taula, però ni l’àrbitre ni el mateix jugador andalús ho van percebre. De fet, quan ja s’estava anotant el punt al sabadellenc, aquest va advertir que havia estat una pilota bona en un gest molt esportiu. L’àrbitre, sorprès, va demanar perdó i va canviar la seva decisió. El CN Sabadell va cedir per un ajustat 2-3 i acabaria tercer del campionat estatal.

/ Lluís Franco

El protagonista, fill del conegut periodista sabadellenc Joan Barberà, mostrava la seva satisfacció per aquest guardó. “Només puc donar les gràcies a la meva família, companys i amics del tennis taula que m’han acompanyat en aquest acte”. Després, torn per les fotografies i immortalitzar un noment que per a ell serà inoblidable.

Comentaris
To Top