Ciutat

El ‘sí, ho vull’ s’entona de nou amb força a Sabadell

L’any passat es van oficiar 94 casaments al consistori, xifra similar a l’època prepandèmica

Passar per l’altar torna a estar de moda. Després d’un any 2020 marcat inevitablement pel confinament i la pandèmia, que van obligar a ajornar molts casaments, a les joieries, masies, restaurants, perruqueries, floristeries i botigues de vestits d’home i dona de Sabadell se’ls ha tornat a girar feina.

Els diversos comerços consultats així ho constaten. “La covid ho va aturar tot i moltes parelles van decidir deixar per a més endavant la seva boda. Això ha fet que els últims dos anys estiguin sent frenètics”, coincideixen a analitzar restauradors i botiguers amb vincles amb el sector nupcial. Una espècie d’efecte embut que ara s’ha destapat, retornant la il·lusió a les parelles, però també a familiars i amics dels nuvis.

Les dades reflecteixen aquesta recuperació gradual, que també s’ha experimentat a la ciutat. Per exemple, l’any 2022 es van oficiar 94 casaments al Consistori. La xifra, encara condicionada pels ecos de les restriccions, pràcticament se situa en nivells prepandèmics, quan l’Ajuntament oficiava al voltant d’un centenar de casaments anualment.

“Aquest any encara serà millor”

Segons dades de l’Idescat del 2021 -últim any amb dades disponibles-, el Registre Civil va incorporar 652 matrimonis segons el lloc de residència i 480 segons la inscripció a Sabadell. Valors pràcticament idèntics als de dos anys abans. “Aquest any encara serà millor”, pronostiquen els comerços sabadellencs després de dos mesos en què ja han començat a notar les ganes de festa grossa.

En l’àmbit català, la tendència és també a l’alça. El 2021 es van registrar 23.601 matrimonis, molt a prop del 26.939 que s’havien computat dos anys abans, encara sense la covid. Queda clar, doncs, que les bodes tornen a estar a l’ordre del dia.

Comentaris
To Top