Ciutat

La temperatura més alta des del 2014 a Sabadell

/ V. CASTILLO

Sabadell no ha estat exempt d’un episodi excepcionalment càlid a Catalunya per l’època de l’any en què ens trobem. Entre el passat dia 11 i 13 de març, el termòmetre de l’estació automàtica Sabadell-Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya, va arribar a superar els 25 graus (25,1). “Ha estat un episodi de temperatura excepcionalment alta al març, més encara a la primera quinzena del mes”, analitzen fonts del Meteocat en el darrer informe.

A la ciutat, no es registraven temperatures màximes tan altes des del passat 2014, quan aleshores el termòmetre va registrar fins a 27,3 °C. Des de l’entrada en funcionament de l’estació, només s’han superat els registres del passat cap de setmana en dues ocasions –2014 i 2012–.

Amb l’episodi de calor, també s’han registrat ràfegues de vent que ha obligat al Cos dels Agents Rurals a activar el nivell 2 del Pla Alfa. Des del passat dia 8 de març, l’anemòmetre de l’estació Sabadell – Parc Agrari ha registrat pics màxims que han arribat a superar els 55 km/h. “Al llarg de l’episodi, el vent de component oest ha bufat amb força a diversos indrets del país, especialment entre els dies 10 i 11 de març a les comarques del centre i sud”.

Comentaris
To Top