Ciutat

La Hermandad del Rocío de Sabadell carrega contra TV3 per la polèmica paròdia de la verge: “Busca fer mal”

La Hermandad del Rocío de Sabadell ha carregat contra el gag humorístic del programa ‘Està passant’ de TV-3 que feia sàtira de la Verge del Rocío i se suma a les crítiques d’altres entitats catalanes i espanyoles que han carregat contra la televisió catalana. Toni Valenzuela, president de l’Hermandad , sosté que són “imatges de molt mal gust“.

El rociero considera que aquest contingut està destinat a “fer mal a una part molt important dels catalans” que professen la seva fe a la verge del Rocío o que tenen arrels andaluses. “És insultant”, remarca.

El que els hi sembla “inconcebible” és que ho faci una televisió pública i considera que els “ha faltat el respecte”. “Esperem que TV3 torni al seny, que reflexioni”, demana, i al·lega que els sentiments religiosos és “un tema molt delicat”.

De la seva banda, també l’Hermandad Nuestra Señora de la Fuensanta i la de la Virgen de la Cabeza de Sabadell han carregat contra el gag  i consideren que “s’ha de mantenir el respecte” contra totes les entitats.

Denúncia a TV3

De fet, la Fundació Espanyola d’Advocats Cristians ha presentat una denúncia contra els autors En concret, acusen el director i presentador del programa, Toni Soler, el copresentador, Jair Domínguez, i l’actriu Judit Martín, d’un delicte d’escarni contra els sentiments religiosos. Segons la denúncia, a la qual ha tingut accés l’ACN, es va fer una “representació escarnidora dels sentiments religiosos, cristianòfoba i andalusòfoba”.

En la denúncia, s’inclouen diversos fragments de les frases que es van dir durant el gag i imatges del moment. Segons l’entitat denunciant, algunes de les frases eren clarament vexatòries i ofensives, sobretot les de contingut sexual. A més, la denúncia inclou les reaccions contràries de diversos polítics, sobretot d’Andalusia, i representants de l’Església, i el fet que Soler no s’hagi volgut disculpar.

De la seva banda, TV3 defensa que “la sàtira és símptoma de qualitat democràtica”. La cadena s’ha posicionat així davant la polèmica suscitada per l’espai humorístic. “La cadena ha fet sempre humor sobre tot, i ho continuarà fent. I no vol entrar en declaracions i contradeclaracions”, han afegit fonts del canal televisiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Aquest mateix dimarts, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat “respecte i consideració” per totes les religions i per les persones que hi creuen. Aragonès ha declinat, però, valorar les represàlies que es demanen contra la televisió pública.

Comentaris
To Top