Ciutat

El cas Rodríguez arribarà al ple aquest divendres

La convocatòria es fa a proposta d’ERC, a la qual es van afegir la Crida i Cs. L’objectiu és crear una comissió d’investigació que esclareixi les informacions del correu electrònic de l’exregidor

El ple municipal, en una imatge d'arxiu / VÍCTOR CASTILLO

El ple extraordinari per debatre la creació, o no, d’una comissió sobre les suposades irregularitats denunciades per l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez en uns correus electrònics intercanviats amb l’alcaldessa, Marta Farrés, arran de la seva expulsió del govern municipal, se celebrarà aquest divendres, 14 d’abril.

Serà a partir de les 10 h i amb un únic punt a l’ordre del dia: “Posicionament del ple per crear una comissió informativa especial d’investigació i estudi de les informacions derivades del correu electrònic enviat pel regidor Jesús Rodríguez Padilla a l’alcaldessa sobre presumptes irregularitats en decisions econòmiques relacionades amb les empreses Smatsa i Saba”. Tot i això, fins ara Rodríguez no ha presentat cap prova sobre el que denuncia.

La convocatòria té el seu origen en una petició feta, fa més de dues setmanes, per ERC i a la qual s’hi van afegir, a petició dels republicans, la Crida per Sabadell i Cs el passat 5 d’abril. D’aquesta manera, com que representen més d’una quarta part del nombre de regidors de l’Ajuntament -sumen 13 edils dels 27- han obligat a la convocatòria d’aquest ple.

L’alcaldessa va fulminar Rodríguez el passat 20 de març “per amenaces i coacció”. Tot plegat, tal com va comunicar l’Ajuntament de Sabadell, va arribar després que li traslladés que “no formaria part de la candidatura” del PSC a les eleccions municipals del 28-M i va tenir una reacció amb “una actitud agressiva i intimidant”, segons el relat del consistori. Farrés va portar el cas al jutjat de guàrdia i Fiscalia es va fer càrrec del cas.

Rodríguez es va defensar, garantint, també a través d’un altre comunicat, que “ni ara ni abans he faltat mai el respecte a l’alcaldessa” i va negar les amenaces i coaccions. I va apuntar que volia una reunió amb l’alcaldessa “per la revisió d’uns expedients”, sense concretar de quin tipus. Precisament, han estat les formacions polítiques, un cop revisada la documentació, que van revelar que es tractaria de les concessionàries.

Substituït per Mar Molina

La regidora Mar Molina, que fins ara era la responsable de l’àrea d’urbanisme (Desenvolupament urbà i Transició energètica) ha assumit les funcions de Jesús Rodríguez tal com va aprovar el ple d’aquest mes d’abril. Entre les noves responsabilitats de Molina, a part de Seguretat i Civisme, hi ha la de la Policia Municipal, la qual cosa l’ha convertit en la primera dona que la lidera. La regidora també el substitueix en la representació municipal en organismes com l’AMTU o el Consorci per a la Gestió de Residus. El PSC va expulsar Rodríguez del seu grup municipal, però ell no va renunciar a l’acta, per la qual cosa va passar a ser regidor no adscrit.

Comentaris
To Top