Ciutat

El Parc Taulí, líder en donacions de placenta i cordó umbilical

Durant el 2022, l’Hospital Parc Taulí va esdevenir la corporació sanitària catalana on es van fer més donacions de placenta, 279 en total

Durant el 2022 l’Hospital Parc Taulí va esdevenir la corporació sanitària catalana on es van fer més donacions de placenta, 279 en total. El centre forma part del Programa Concòrdia del Banc de Sang i Teixits, un projecte cooperatiu internacional de donació de cordó umbilical; i el Tauli també destaca per haver recollit més de 2.700 donacions de cordó des de 2009.

La corporació sanitària Parc Taulí ha engegat una campanya informativa per incrementar encara més la donació d’aquests teixits. De fet, la Lídia, mare del Noah, assegura que va ser a través d’un cartell informatiu que va decidir-se a fer una donació. Un acte considerat altruista i, tal com recorda l’equip del Taulí, altament beneficiós per a les persones.

Per a què s’utilitzen aquestes donacions?

La donació de placenta i cordó serveix majoritàriament a persones que pateixen leucèmia, o individus que necessiten un trasplantament o pateixen problemes oftalmològics, úlceres severes a la pell. La sang del cordó umbilical és molt rica en cèl·lules mare i la ciència ha demostrat que quan es trasplanten en una sang compatible d’una persona malalta, poden reproduir-se com a cèl·lules sanes. Per altra banda, la capa més externa de la placenta té propietats regeneratives, antiinflamatòries i antimicrobianes.

Com es fa una donació?

Primer cal esmentar que la donació és un dret que tenen totes les dones embarassades que siguin majors de 18 anys i que no pateixin cap malaltia infecciosa. La donació es fa un cop la criatura ha nascut fent un pinçament tardà al cordó umbilical.

Comentaris
To Top