Ciutat

Gràcia vibra al ritme del Sound System

sound system
La plaça del Treball ha acollit la celebració / David Chao

L’Associació de Veïns de Gràcia ja fa 50 anys que s’organitza al barri. Tota una vida de lluites i reivindicacions. Per a celebrar-ho com mereix l’ocasió, el col·lectiu ha preparat diferents activitats. Una de les primeres ha estat una jornada de sound system que ha omplert de música la plaça del Treball.

Festa i reivindicació

“Hem volgut demostrar que les entitats de veïns també tenen gent jove, que poden aportar i organitzar activitats”, ha explicat Ricard Fernàndez, membre de l’AV de Gràcia. La cita, en la qual també s’han pintat murals, ha tingut el seu component reivindicatiu: “Fa temps que esperem obres de millora i mai arriben, hem volgut posar maca la plaça perquè és el nostre barri i com les administracions no ho fan ho hem de fer nosaltres”.

sound system

Dues carpes han acollit els equips de so / David Chao

Com a valoració dels 50 anys, Fernàndez, ha expressat que “Encara queden moltes lluites per guanyar, tenim moltes mancances com a barri i continuarem treballant per aconseguir-ho”. Un dels punts que ha destacat ha estat la necessitat de “Captar més gent jove”, un dels motius pels quals han organitzat la sound system.

Tradició jamaicana

Dos dels grups participants en la cita han estat Trapi Sound i Migats Sound. Joves que han volgut acostar la cultura jamaicana al barri de Gràcia. I és que les sounds systems tenen el seu origen al país caribeny. “Allà van començar a ficar equips de so al carrer, sessions musicals obertes i lliures a tothom. Ara cada cop tenen més tecnologia, però normalment els altaveus són de fusta i fets a mà”, han assegurat Marcos i Anna, membres dels grups participants.

sound system

Les sound systems són cada cop més professionals amb l’ús de nous equipaments / David Chao

Art Popular

Una altra de les activitats a la jornada ha estat la dels murals. Un col·lectiu de grafiters del barri, els Rebutjarts, han estat els encarregats de donar color i refer els murals de la plaça. La temàtica escollida ha estat la d’espais naturals i animals.”Busquem que l’art i l’oci siguin accessibles estigui a l’abast de tothom”, ha comentat la seva presidenta, Ivana.

sound system

Els Rebutjarts han refet els murals de la plaça / David Chao

Les celebracions s’han allargat fins a gairebé la 1 de la matinada, omplint de gent jove la plaça. Així doncs, l’objectiu de dinamitzar el barri i acostar noves cares a l’AV s’ha complert. L’activitat, però, no serà l’única per commemorar els 50 anys. Des de l’entitat han afirmat que se’n tenen més de preparades.

Comentaris
To Top