Vallès

L’Ajuntament de Montcada critica la decisió d’utilitzar l’aigua del Rec Comtal sense haver-ho traslladat al govern local

Lamenta que no s’hagi avaluat amb el consistori les possibles afectacions que pot tenir per al municipi

L’Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) critica la decisió de la Generalitat d’utilitzar l’aigua del Rec Comtal per a Barcelona i la seva àrea metropolitana sense informar el consistori i sense consultar les possibles afectacions que pot tenir per a la localitat vallesana. En un comunicat, l’alcaldessa, Laura Campos, manifesta el seu malestar davant l’anunci per aprofitar i potabilitzar l’aigua subterrània que transporta l’aqüífer. “Ens sembla increïble que el Govern i l’Agència Catalana de l’Aigua siguin incapaços d’informar al consistori sobre aquesta gran actuació, ja que desconeixem quines conseqüències pot tenir per al canal mil·lenari d’abastament d’aigua i que està protegit pel Catàleg de Patrimoni Local”, assenyala.

Segons destaca el consistori i d’acord amb la informació que assegura que ha vist publicada en diversos mitjans, l’aigua s’agafaria al naixement del Rec Comtal, ubicat a la confluència entre els rius Besòs i Ripoll, i es traslladaria per una gran canonada de més de 6 quilòmetres que es construiria paral·lela al riu Besòs fins enllaçar amb l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de Vallbona. “Exigiré una reunió d’urgència amb l’ACA perquè ens donin dades detallades sobre aquest projecte que segons la informació apareguda en premsa, a més, preveu la construcció de dos pous al nostre municipi”, apunta Campos.

L’alcaldessa recorda que el municipi se sent sobrecarregat a nivell d’infraestructures, i de fet fa unes setmanes va denunciar aquesta situació, tot destacant la pressió que aguanta a nivell econòmic, social i urbanístic. Una situació que la duu a exigir el reconeixement de la seva singularitat com a ciutat.

Montcada reclama compensacions per les “servituds” que presta a Barcelona

Comentaris
To Top