Oci i cultura

‘Les nostres mares’, de Gemma Ruiz Palà, líder de vendes abans de Sant Jordi

gemma ruiz pala

La novel·la és un homenatge a la generació de dones nascudes als anys cinquanta, enmig de la dictadura franquista

La periodista i escriptora Gemma Ruiz Palà / CEDIDA

Les nostres mares (Proa), de Gemma Ruiz Palà, lidera la llista dels llibres més venuts de ficció en català a les portes de Sant Jordi, segons dades de Libridata publicades pel Gremi d’Editors. La novel·la és un homenatge a la generació de dones nascudes als anys 50, enmig de la dictadura franquista.

Aquesta història “feliçment feminista” es narra a través de 10 personatges que representen diverses generacions, orígens i classes socials. L’autora d’‘Argelagues’ i ‘Ca la Wenling’ viatja des de l’actualitat als anys de joventut de les protagonistes. Actualment, Ruiz Palà és la redactora en cap de TV3, on treballa des del 1997. La periodista i escriptora sabadellenca ha guanyat el premi Sant Jordi 2022 de literatura.

A Ruiz Palà, la segueixen 32 de març (Univers), de Xavier Bosch, i El retrat de matrimoni (L’Altra Editorial), de Maggie O’Farrell. En l’apartat de no-ficció en català, encapçalen el rànquing, De la Sabana a Mart (Rosa dels Vents), de Xavier Sala i Martin; Gran Enciclopèdia del Barça (Blackie Books), de La Sotana, i Crims: Pecats capitals (La Campana), de Carles Porta. El més venut en català de literatura infantil i juvenil és Les excursions d’en Tito (Estrella Polar). En castellà el més venut a Catalunya en ficció és Como (no) escribí nuestra historia (Suma), d’Elisabet Benavent.

Al rànquing de ficció en català, en les primeres posicions també hi ha l’autora sabadellenca Marta Orriols, amb La possibilitat de dir-ne casa.

Comentaris
To Top