Ciutat

Latinos por Gabriel es presenta amb una picabaralla amb l’Ajuntament

festa per la diversitat
La festa ha arrencat amb una actuació de pallassos / David Chao

La plataforma Latinos por Gabriel, que simpatitza amb l’alcaldable d’ERC Gabriel Fernàndez, s’ha presentat aquest diumenge a la plaça de l’Argub del parc de Catalunya. Per fer-ho, el col·lectiu ha organitzat una Festa de la Diversitat amb espectacles, música i danses de diversos països llatinoamericans. Tot en un acte que ha generat una petita polèmica entre ERC i l’Ajuntament.

“No és un acte polític”

Les queixes dels republicans sorgeixen arran de l’organització de l’acte. Segons ERC, el consistori ha posat moltes traves i consideren que s’ha discriminat al col·lectiu negant-los la cessió de taules i cadires, material que ha acabat portant el mateix partit. “No els han donat el material perquè diuen que és un acte polític. I no ho és, perquè aquí no s’està demanant el vot per ningú”, han explicat fonts del partit.

Des de l’Ajuntament, però, al·leguen que la cita era amb caire electoralista i que, per tant, han prioritzat cedir material a altres entitats. Fonts municipals remarquen que no s’ha denegat cap permís, sinó el material, com es fa en qualsevol acte electoral. Per esclarir els fets, el mateix Fernàndez exigirà una explicació escrita en els pròxims dies.

Promoció social i cultural

Tot i les traves, l’esdeveniment s’ha celebrat amb total normalitat. Així ho ha explicat Juan Manuel Cobeñas, portaveu de la plataforma. “Nosaltres el que busquem avui aquí és promocionar socialment i culturalment la comunitat llatina a Sabadell animant-la a ser més activa a les institucions i el dia a dia de la ciutat”, ha expressat.

Tot i assegurar que la cita no tenia intenció política, Cobeñas ha reiterat el suport del col·lectiu a Gabriel Fernàndez. “Com a llatins i sabadellencs ens genera molta il·lusió pensar que el Gabriel pot ser el primer alcalde d’origen llatinoamericà”, ha assegurat. I és que el seu suport ve de molts anys enrere: “Som amics i sempre ha estat el nostre portaveu”.

Pel que fa a l’Ajuntament, Cobeñas no li ha donat gaire importància. “El divendres a la tarda vam tenir un petit malentès, finalment ens han cedit l’espai i la tarima, la resta ho hem hagut de portar nosaltres”.

Neix Latinos por Gabriel, una plataforma per donar suport al candidat d’ERC a Sabadell

Comentaris
To Top