Ciutat

Temperatures rècord a Sabadell durant el mes d’abril

altes temperatures
Molts sabadellencs han tret ja la roba d'estiu / David Chao

Sabadell viu aquests dies temperatures estivals. Un augment inusual per aquestes dates, amb marques superiors als 25 graus en alguns moments. Als carrers de la ciutat s’ha notat i en els sabadellencs també. I és que la gran majoria han adaptat els seus outfits a les temperatures actuals, traient la roba d’estiu de l’armari.

Adaptar-se al clima

“No ens esperàvem que fes tanta calor per aquestes dates, perquè estem a primavera i als migdies, sobretot, sembla ben bé estiu”, explica Gemma. Per a combatre les temperatures ho té clar: A casa de moment és suportable, al carrer ja costa més i quan sortim ja ho hem fet sense jaqueta o amb una de ben fina si ja és cap al vespre”. Com a responsable del fet culpa al canvi climàtic: “Es nota moltíssim, cada any que passa arriba abans la calor i de manera més brusca. Passem de molt fred a molta calor de cop, com si no existís la primavera i la tardor”, assegura.

altes temperatures

El sol i la xafogor s’estan notant aquests dies / David Chao

Una altra opinió és la de Virgínia. “És cert que portem com 5-6 anys que ja va sent habitual aquest canvi, però la calor cada cop arriba abans i es fa molt feixuc”, comenta amb preocupació. “Davant d’això l’únic que podem fer és adaptar l’armari i treure la roba d’estiu. Abans ho fèiem cap a finals de maig i ara, en canvi, ho fem a mitjans d’abril. Però bé al final és això, adaptar-se i anar fent perquè tampoc podem fer altra cosa”, afirma.

Pluja i sequeres

La manca de pluja és un altre aspecte relacionat. Així ho explica Toñi: “La veritat és que és preocupant. Fa moltíssim que no plou i es nota molt. Tot està molt sec i cada cop hi ha més incendis”. Una situació que, segons ella, cada cop es viu abans: Abans començava a fer calor cap a finals de maig i ara, en canvi, a l’abril ja es nota”. Tot i això, es resigna: “L’únic que podem fer és adaptar-nos com puguem posant-nos roba d’estiu i obrint les finestres. No és una situació normal i crec que malauradament amb el pas dels anys anirà a pitjor”.

El futur del planeta també hi té a veure. “Aquesta situació ens preocupa sobretot pels nostres fills. Pel futur que els hi deixarem i també pel poc respecte cap a la natura que els estem ensenyant com a societat”, comenten Maria del Mar i Ana Mari. “Cada any veiem temperatures més altes i ja gairebé no existeix la primavera o la tardor. Tampoc plou gaire i cada cop està tot més sec augmentant el risc d’incendis”, asseveren. Per elles el canvi climàtic és el principal causant de les altes temperatures: Volem pensar que el canvi climàtic es pot revertir, però cada vegada se’ns fa més difícil confiar-hi”.

Salut activa el pla contra la calor un mes i mig abans del que és habitual

Comentaris
To Top