Vallès

Els salaris mitjans creixen un 2,8% a les grans ciutats vallesanes

Sant Cugat és el municipi vallesà amb els salaris mitjans més alts

Els salaris mitjans de les persones residents als cinc grans municipis del Vallès Occidental -Sabadell, Terrassa, Rubí, Sant Cugat i i Cerdanyola- van incrementar-se un 5,6% en termes nominals l’any 2021, segons dades de l’Observatori del Consell Comarcal. Tenint en compte l’evolució dels preus al llarg del 2021, però, la variació real dels salaris mitjans respecte al 2020 va ser del 2,8%.

L’increment és més gran que en altres àmbits territorials, com Catalunya (+5,1%) i Espanya (+4,7%), però lleugerament inferior al de la ciutat de Barcelona (+5,7%). L’estudi analitza els cinc municipis amb més de 40.000 habitants, entre els quals hi ha Sabadell, que presenta un salari mitjà de 28.068 euros.

En el global, l’any 2021, el sou mitjà de la població resident en aquestes cinc ciutats analitzades va ser de 30.199 euros bruts. Rubí presentava la retribució mitjana més baixa (26.149 €/any) i Sant Cugat del Vallès la més elevada (47.262 €/any). Les majors diferències salarials es registren a Sant Cugat del Vallès (7,7) i Cerdanyola del Vallès (5), seguits de Sabadell (4,3), Terrassa (4,2) i Rubí (4). Els darrers anys, les diferències salarials entre els que més guanyen i els que menys s’han reduït de manera generalitzada.

Rubí, Sabadell i Terrassa tenien remuneracions mitjanes inferiors a la ciutat de Barcelona i el conjunt de municipis de l’AMB, mentre que a Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès comptaven amb un nivell salarial superior.

Sectorialment, les Activitats professionals i administratives van assolir els salaris mitjans més elevats (37.197 €/any), seguits de la Indústria (33.759 €/any) i les activitats vinculades a Informació, Financeres i Immobiliàries.

Comentaris
To Top