Ciutat

La Pizzeria Maximmus de Sabadell es cola a la Pizza Week Barcelona, una cita europea

Maximmus Pizzeria Napoletana ha estat seleccionada per a participar a la Pizza Week que se celebra a Barcelona. La pizzeria sabadellenca és una de les 14 seleccionades a Catalunya per a participar en aquest esdeveniment europeu, on també s’han reconegut les millors pizzeries de 2023. Han creat la pizza Violeta, elaborada amb una base de color lila, amb una crema de patata violeta, i plena de contrastos: xampinyons, ceps, búfala, una espècie de cansalada (guancaile). L’esdeveniment té lloc a Barcelona fins al 6 de maig. “Ens ha agafat de sorpresa, ens van contactar ells”, explica Jordi Fabà, propietari de l’establiment.

De la mà de la pizzeria es presenta un dolç també made in Sabadell. Així, Maximmus i la Pastisseria Sant Marc presenten un menú especial amb una pizza seleccionada i unes postres gurmet fetes amb el pastisser Isaac Partera. “El dolç es diu la Màfia i és una creació cent per cent italiana: les llimones són de Sicília, les avellanes de Piamonte…”, explica Partera. Combina el dolç, salat i amb tocs cruixents. Un plat de contrastos. “És molt rellevant que l’organització s’hagi fixat en una empresa sabadellenca”, sosté el pastisser. Talent de proximitat.

Pizzeria Maximmus / VC

Pizzeria Maximmus / VC

Maximmus va obrir a la ciutat fa sis anys, coincidint amb la Festa Major de Sabadell quasi per casualitat. Fabà no estava estava vinculat a l’hostaleria. Mai hi havia treballat al sector. I per què la pizza? Es va engrescar i va decidir anar a Nàpols amb un amic a formar-se en una escola de pizza. “Vam estar un mes aprenent a fer pizza, si obria, volia fer-ho bé”, diu. Com a curiositat: la napolitana es cou en 80 segons a 440 graus al forn de pedra. “No és cruixent i conserva tots els sabors i aromes dels ingredients”, apunta.

Els premis del 2023

Enguany, la pizzeria barcelonina Sartoria Panatieri és la millor d’Europa a excepció d’Itàlia segons la guia 50 Top Pizza Europe. La segona posició l’ocupa l’establiment Baest de Copenague, a Dinamarca, i la tercera 50 Kalò, a Londres. El top 5 el completen Via Toledo Enopizzeria, de Viena (Àustria), en quarta posició i Pizza Zulú, de Fürth (Alemanya, en cinquena. El 50 Top Pizza Europa també forma part d’una guia que inclou un total de 150 pizzeries de 25 països europeus. Les pizzeries que s’inclouen del 51 al 150 tenen una qualificació d’excel·lents.

Comentaris
To Top