El Mercantil empata davant l’Espanyol i no tanca l’ascens

El Mercantil haurà d'esperar per assolir l'ascens. / David Chao

L’ascens a Divisió d’Honor haurà d’esperar. El Mercantil ha empatat (1-1) en la visita de l’Espanyol, fins aquesta jornada líder de Lliga Nacional, al Municipal d’Arrahona. Els de Marc Xala veuen com el Nàstic Manresa, que ha guanyat al Cornellà, els retalla dos punts i hauran de continuar treballant per assolir l’ascens.

El partit ha tingut dues parts molt diferenciades. A la primera, tot i el domini inicial perico, el Mercantil s’ha sentit més còmode sobre el terreny de joc. Alvar i Santana han estat els primers a posar a prova al porter rival. També l’Espanyol s’ha pogut avançar amb una rematada de Rachid que ha aturat Jordi Cereza. Passat l’equador, la claredat de les ocasions ha anat amb escreix. Primer Marcos Ibáñez i Miguel Expósito han perdonat dues arribades clares i, de tant insistir, prop del descans Santana ha posat el primer rematant de cap una centrada des de l’esquerra d’Alvar. Amb l’1 a 0 s’ha arribat al descans.

Polèmica al segon temps

A la segona meitat, l’Espanyol ha sortit amb més dinamisme. Molt d’hora ha trobat la igualada amb una volea a la mitja volta de Jan Moreno, deixant el partit totalment obert. Ha pogut remuntar ràpidament el conjunt perico amb una rematada desviada de Lluc Castell. Amb el nerviosisme del moment, la polèmica s’ha fet notar al Municipal d’Arrahona-Merinals. En una jugada ràpida, els blanc-i-blaus han protestat amb insistència un penal i, pocs minuts després, l’àrbitre ha anul·lat el segon gol visitant per una falta de Mateo en la rematada.

Als darrers minuts, tots dos s’han pogut emportar els 3 punts. La més clara, no obstant això, ha estat pels de Marc Xala amb una rematada de cap d’Alvar que ha anat al travesser. Amb aquest empat, el Mercantil es queda 4t classificat i continua com a segon millor ‘A’ amb dos punts d’avantatge respecte al seu principal perseguidor, el Nàstic Manresa. La propera setmana visitarà a l’Escola de Futbol Gavà, l’altre equip que aconseguiria l’ascens actualment, amb l’obligació de guanyar per continuar amb la mirada posada a la Divisió d’Honor juvenil.