ESPORTS

El Sabadell juga la Copa del Rei en 12 de les 81 combinacions possibles (un 14,8%)

L'afició arlequinada va ser la nota més positiva a l'RCDE Stadium / Lluís Franco

Més difícil. La derrota encaixada aquest dissabte davant el Cornellà no només va trencar la gran ratxa del Centre d’Esports sinó que ha reduït sensiblement les possibilitats de disputar la pròxima edició de la Copa del Rei, el nou repte marcat després d’assolir la permanència matemàtica, principal objectiu.

El conjunt arlequinat dependria d’ell mateix en cas d’haver sortit amb els tres punts de l’RCDE Stadium perquè el seu rival directe, el SD Logroñés, va caure al camp de l’Intercity. En canvi, ara depèn no només del conjunt de la Rioja sinó també del Gimnàstic que amb el seu valuós punt a Urritxe supera a la taula als de Miki Lladó.

Segons l’estudi realitzat pel soci arlequinat i col·laborador del Diari de Sabadell, Ramon Serravinyals i Terés, el Sabadell juga la Copa del Rei en 12 de les 81 combinacions possibles. Això significa un percentatge del 14,8% i se situa en el tercer lloc del rànquing, per darrere de SD Logroñés i el Nàstic.

Amb els resultats d’aquesta 37 jornada, quatre equips arriben a l’última sessió de la temporada amb opcions matemàtiques d’accedir a la Copa del Rei. Cal recordar que es classifiquen els cinc primers sense comptar els filials. Això allarga el dret fins a la vuitena posició que ara mateix ostenta el SD Logroñés amb 51 punts, seguit del Nàstic amb 50, Sabadell i Intercity amb 49.

El SDL depèn exclusivament d’ell mateix. Si guanya, estarà a la Copa. Això suposa gairebé el 50% d’opcions (en 39 de 81 combinacions). El seu hàndicap és el rival, un At Balears que es jugarà la vida i només li val la victòria per mantenir esperances de permanència. El Nàstic estarà molt pendent de Las Gaunas perquè si ensopega el SD Logroñes i guanya a l’Alcoyano -ja matemàticament salvat- ocuparà la plaça de Copa (22 de 81 combinacions, un 27,19%).

En el cas del Sabadell, està obligat a guanyar a un Osasuna Promesas que no es juga absolutament res i esperar la doble ensopegada de SDL i Nàstic (valdria l’empat). L’equip amb menys possibilitats és l’Intercity amb només 8 casos i un 9,8%. Necessita guanyar al camp del Calahorra i esperar la derrota de SDL i la doble ensopegada de Nàstic i Sabadell (empat o derrota).

Miki: “Teníem previstos els canvis al descans”

El tècnic arlequinat, Miki Lladó, enfoca l’últim partit de la lliga a la Nova Creu Alta com “una festa. Hem assolit un objectiu que era molt complicat fa uns mesos i hem de gaudir tots junts dissabte i sortir a guanyar. Després veurem si ens dóna per disputar la Copa, que seria com un premi extra”.

Després de fer un ’13 de 15′ a Cornellà es va trencar la ratxa davant un rival molt més necessitat. “Hem sortit una mica freds al partit, però després l’equip ha anat millorant i a la segona part crec que hem fet mèrits suficients i ocasions per aconseguir l’empat”.

Una circumstància que va cridar l’atenció va ser el triple canvi al descans, un fet inhabitual en el tècnic santcugatenc. “Era un tema que teníem previst abans del partit i ja estava parlat amb els jugadors. La idea era utilitzar el màxim d’efectius, i per això hem esgotat els cinc canvis”.

Va reconèixer Miki Lladó que “ens queda un punt agredolç pel gran suport de l’afició. Però l’equip ho ha intentat fins al final amb determinació davant un rival que s’ha tancat molt bé”.

Comentaris
To Top