Ciutat

GRÀFICS | De quins barris reben més vots els partits polítics de Sabadell?

Victòria socialista tot Sabadell. ERC i Junts perden suports, torna el PP i entra l’extrema dreta amb el suport del nord i del sud.

El Sabadell socialista: El PSC ha estat la força més votada a tots els districtes de Sabadell. La victòria ha estat rotunda als barris del nord (59,8%), al districte 4 (Concòrdia, Can Rull, Can Llong i Castellarnau), al districte 7 (Poblenou i Torre-romeu) i als barris del sud.

La ciutat republicana: ERC perd pistonada i no guanya a cap districte de la ciutat, a diferència del 2019, quan liderava els vots als districtes 1, 2 i 5. Ara bé, continuen sent les zones de Sabadell que més suport donen als republicans. ERC ha estat segona força només al districte 5. 

Els districtes de la Crida: La Crida per Sabadell és l’única força de l’anterior mandat (2019-2023) que manté el mateix nombre de regidors al ple municipal i torna a rebre un alt suport a la Creu Alta i Can Puiggener (districte 2), als barris del centre (districte 1) i a Can Feu i Gràcia (districte 5).

El Sabadell dels comuns: La candidatura de Joan Mena ha rebut un suport aclaparant del districte 7 (Torre-romeu i Poblenou), amb un 19,7% dels vots, la segona força més votada. Els comuns s’han posicionat com a cinquena força al conjunt de la ciutat.

La ciutat dels juntaires: Junts conserva part del suport als barris del Centre i es consolida com la quarta força amb més suport a la nostra ciutat. Els veïns que més suport han donat a la candidatura de Lluís Matas han estat els del districte 1 (16,26%) i 2 (12,63%).

Els distictes del PP: El PP torna a la casa gran després de quatre anys a l’ombra. Els suports han estat uniformes al llarg de la ciutat, però el percentatge més alt de vots el concentren el districte 6 (7,7%), el 4 (6,83%) i el districte 3 (6,62%).

El sabadell de Vox: El partit d’extrema dreta entra per primer cop al ple municipal de Sabadell. Ho fa amb un suport intermitent a Sabadell i ha convençut especialment els barris del sud (10,02%), Torre-romeu i Poblenou (9,88%) i els barris del nord (9,75%).

Comentaris
To Top