Ciutat

L’esport adaptat demana pas

/ LL. CLOTET

Més d’un 10% de la població de Sabadell és sòcia del Club Natació Sabadell, un 40% de sabadellencs hi han format part en algun moment de la seva vida i un 30% de la població han fet classes de natació al centre Gran Via i de Can Llong. L’entitat centenària, una de les més importants i llorejades de Catalunya, ha dut el nom de la ciutat arreu del món, gràcies als èxits internacionals dels seus esportistes. Però més enllà del vessant esportiu, el Club també fa una aposta decidida per a la formació educativa, a través de l’escola Santa Clara, i el vessant social. “El Club Natació Sabadell és quelcom més que un club esportiu. Aquí, hi conviuen esportistes professionals, socis que practiquen esport fora de l’àmbit professional i aquells que venen perquè és casa seva”, apunta el president Claudi Martí.

L’entitat esportiva, mentre mira de refer-se de la crisi perfecta (tal com l’anomena Martí) –crisi sanitària, crisi de subministraments i inflació–no ha variat ni un mil·límetre el full de ruta en l’aposta ferma i decidida per apropar l’esport a les persones amb diversitat funcional. “El Club sempre ha estat, està i estarà al costat de totes les persones, independentment de les seves capacitats físiques i intel·lectuals. Per a nosaltres, és tan important guanyar títols com ser part activa en el camí per eliminar les barreres que hi ha, posant totes les facilitats per a apropar l’esport a tothom, encara que per sort cada dia en són menys. I la millor manera és actuar en conseqüència”, apunta Martí.  En l’actualitat, el Club compta amb dos equips, un de natació i un de waterpolo, per a persones amb diversitat funcional, formats per un total d’una trentena de membres, entre els quals, l’exnedadora paralímpica, Esther Eroles, i els nedadors Óscar Salguero i David Lebec.

Ara, recentment, l’equip ability de waterpolo va disputar el primer torneig, juntament amb altres clubs esportius catalans, posant la primera pedra d’un projecte que el Club espera consolidar en els pròxims anys, guanyant més adeptes. “Nosaltres hem fet un primer pas, que esperem que altres clubs també el facin, perquè seria la millor manera de realçar la capacitat de superació i l’esperit de sacrifici dels nostres esportistes”, defensa Martí.

Ningú fora de l’aigua

Des de l’any 2007, el Club Natació Sabadell compta amb la seva pròpia fundació, una entitat privada sense ànim de lucre amb una clara vocació altruista per al foment de l’esport, la salut i la cultura.  Amb la intenció de fer arribar l’esperit esportiu i saludable als diversos col·lectius de la ciutat, entitats del tercer sector com Atendis, CIPO o AVAN, entre altres, són beneficiàries de les instal·lacions del Club Natació Sabadell, on anualment passen 10.000 usuaris.

El Club és un dels centres esportius del programa el primer a l’aigua, en què alumnes de vint-i-dos centres educatius de la ciutat, tenen l’oportunitat d’aprendre a nedar a les piscines de l’entitat centenària. Paral·lelament, i en el mateix àmbit social, l’entitat també proporciona les eines per a poder fer treballs aquàtics amb persones que estan en cures pal·liatives de l’Hospital Parc Taulí. Així mateix, i en el marc del conveni amb el centre hospitalari de la ciutat, els professionals sanitaris tenen a l’abast les eines per reduir l’estrès emocional. “La grandesa del Club és posar els millors recursos a l’abast de tota la ciutadania”.

Comentaris
To Top