Oci i cultura

Conxita Tarruell i Rosa Pi publiquen un llibre de viatges sobre Colòmbia i Mèxic

La sabadellenca Conxita Tarruell, experta en literatura de viatges, ha publicat recentment Colòmbia i Mèxic. De la terra al cor, un recull de vivències i una immersió a la vida i als costums dels dos països. En el llibre, escrit amb un estil directe i senzill, conviu frec a frec amb persones del país, amb qui es creen vincles d’amistat i comparteixen àpats en què tasten gran varietat de menjars típics de la zona. Rosa Pi hi ha col·laborat en l’obra a través de contes inspirats en les experiències del viatge.

Les dues escriptores presentaran el llibre el dimecres vinent, 14 de juny, a les 19h. L’acte tindrà lloc al casal Pere Quart en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2024, i comptarà amb la participació del cantautor Josep Monràs, Monpep. L’aforament és lliure i limitat.

Rosa Pi i Conxita Tarruell, disfressades de ‘chapoleras’ a Colòmbia / CEDIDA

Conxita Tarruell, escriptora de literatura de viatges, explica des d’una perspectiva àmplia com viatjar desperta la seva ànima i la transforma. Col·labora en clubs de lectura dels seus llibres juntament amb la Rosa Pi. Ha guanyat el Premi Armengol Mir amb l’obra Connectem l’escriptura amb les emocions. Participa en el projecte de foment de la lectura de l’AELC en col·laboració amb el Casal dels Infants del Raval de Barcelona. Ha publicat deu llibres, els cinc darrers dels quals han estat editats a Tushita edicions: La força del ritme i la percussió (2017), Totopos, Mole i Mezcal (2018 i traduït al castellà el 2020), La Kora i el Griot (2021) i Les veus del Mekong (2022).

Rosa Pi Masvidal és escriptora de contes. Des del 2011 viatja amb la Conxita i col·labora en els seus llibres. Arran de participar en els cursos d’escriptura a través de les emocions que la Conxita imparteix, s’ha animat a escriure contes de les seves experiències en els viatges. Actualment, cursa estudis de narrativa a l’escola d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Els contes són publicats a Tushita edicions.

“Dels colombians m’emporto la seva hospitalitat, que m’ha fet sentir com a casa. L’alegria que m’encomanen. La música que m’anima i que escolto pertot arreu. El ritme de la salsa que em convida a ballar. La seva manera de veure les coses en positiu. Els portaré sempre al meu cor”, escriu Conxita.

“Dels mexicans m’emporto l’acollida càlida de la meva nova família de Puebla, que m’han fet sentir com a casa. M’ha encantat participar en la cerimònia d’unió del Pau i la Pao. M’he enriquit amb la coneixença d’amics dels meus fills, que m’han encomanat la seva alegria. De l’estada a Monterrey m’emporto la retrobada amb la família que vàrem conèixer fa uns anys a Mazatlán. Desitjo que continuï per sempre la nostra amistat”, relata l’autora.

Comentaris
To Top