Ciutat

La Policia Municipal atura una ocupació a Ca n’Oriac

Policia Municipal

La Policia Municipal ha evitat un centenar d’ocupacions el darrer any

/ JUANMA PELÁEZ

La Policia Municipal de Sabadell ha aturat l’ocupació d’un local del carrer d’Osona, a Ca n’Oriac, que provocava molèsties al veïnat. Veïns i fonts municipals sostenen que els ocupes generaven problemes de convivència. “Tenim una política de tolerància zero amb les ocupacions conflictives”, exposa l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que remarca que aquesta “era una ocupació altament conflictiva”. I és que aquest es tracta també d’un dels casos que el síndic municipal, Josep Escartin, va treballar: “Generaven problemes greus, soroll, inseguretat, brutícia…”, sosté.

La nova unitat de Proximitat Estratègica s’ha reunit amb veïns i propietat del local per conèixer la situació, i han parlat també amb les persones que ho ocupaven. El local, finalment, ha quedat buit. “No s’ha hagut d’acabar amb desallotjament perquè vam actuar amb Policia i s’han retirat”, sosté l’alcaldessa, que ha reconegut la feina dels agents. “El cas estava als jutjats, però es van fer dispositius conjunts per fer presència per evitar tensió”. A més, s’han pres mesures per evitar que l’espai pugui ser ocupat de nou.

Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de Policia Nacional, han dut un dispositiu conjunt al barri per preservar la convivència i la tranquil·litat dels veïns. La intervenció del cos local també va evitar la setmana passada dues ocupacions il·legals més. Una en un pis del carrer d’Àustria i una altra en un local del carrer d’Olzinelles.

/ JUANMA PELAEZ

Més actuacions per evitar ocupacions

L’any 2016 es van evitar 23 ocupacions i l’any següent només 16. L’any 2020, la xifra pujava ja fins a les 43. “Ara és el moment que tenim menys ocupacions a Sabadell”, explica Farrés.

Entre juliol de 2019 i juny de 2023, es van comptabilitzar unes 220 ocupacions evitades. La Policia Municipal ha evitat un centenar d’ocupacions el darrer any, el número més gran d’ocupacions evitades, segons dades de l’Ajuntament. “És una línia molt important per a garantir la cohesió en els barris, garantir la convivència. És una política pública important”, apunta.

Comentaris
To Top