Vallès

El PSC tornarà a l’alcaldia de Montcada gràcies a un pacte d’investidura amb Vivim

El PSC recuperarà l’alcaldia de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) el proper dissabte. El cap de llista socialista i vencedor de les eleccions, Bartolo Egea, i el cap de files de Vivim Montcada, Rafael Ruiz, han anunciat aquest dilluns un acord d’investidura perquè Egea sigui el nou batlle del municipi. En un comunicat, posen en relleu que els resultats del 28-M, amb victòria del PSC, “evidencien la voluntat popular d’un canvi de govern a la ciutat”. “Un nou govern plural amb l’entrada de noves forces polítiques el ple municipal”, ressalten. Amb l’acord d’investidura, els 7 regidors del PSC queden falcats amb els 2 de Vivim. Això impossibilita qualsevol pacte alternatiu liderat pels comuns, després de vuit anys governant amb ERC.

PSC i Vivim han fixat com a objectiu principal “solucionar els problemes i preocupacions” de la població i “afrontar els reptes de futur imminents”. Han recalcat que això implica posar en marxa el full de ruta que marquen els punts de programa “comuns i prioritaris” i han destacat que l’acció política se centrarà “en el benestar social, amb la clara intenció de defensar els més desprotegits, amb consciència i determinació municipalista i en la promoció econòmica”.

Així mateix, posen l’accent en la unió per “defensar l’interès territorial” i “la creació d’un marc de defensa del municipalisme propi”. Per tot plegat, PSC i Vivim s’han emplaçat a seguir negociant per formar un govern conjunt i un programa que “permetin el màxim desenvolupament” de la localitat vallesana en els propers quatre anys.

L’aritmètica sorgida de les eleccions municipals va deixar la formació del nou govern en mans dels dos regidors de Vivim. I és que el PSC es va imposar amb 7 regidors, mentre comuns i ERC passaven de 7 a 5 i de 5 a 4, respectivament. Tenint en compte que la majoria absoluta se situa en onze edils, i que socialistes i comuns es negaven a negociar amb Vox i veien complicada l’entesa amb el PP, totes les mirades s’han centrat en els dos regidors la formació municipalista.

Comentaris
To Top