Vallès

Investiguen la Generalitat per tracte de favor a la cimentera de Montcada

El magistrat admet a tràmit la querella dels veïns i la denúncia de la Fiscalia de Medi Ambient

El jutge ha obert investigació contra la Generalitat per un suposat tracte de favor a la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac. El magistrat admet així a tràmit tant la querella de l’Associacio de Veïns de Can Sant Joan com la denúncia de la Fiscalia de Medi Ambient, alhora que unifica el dos processos.

A l’escrit d’admissió de la querella i de la denúncia el magistrat obre investigació per un presumpte delicte continuat contra els recursos naturals i el medi ambient. Alhora, el jutge cita com a investigat Emili Dragones, exalt càrrec del Departament d’Acció Climàtica, i al representant legal de Lafarge Holcim.

Les instal·lacions, en funcionament

Cal recordar que a finals de maig la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona presentava una denúncia al jutjat contra la Generalitat per presumpte tracte de favor a la cimentera. En concret, retreia a l’executiu català atorgament de llicències mediambientals a l’empresa en funció d’uns permisos que des de l’any 2015 havien estat declarats nuls pel Tribunal Suprem.

L’alt tribunal va ordenar el 2022 el tancament de les instal·lacions, però encara continuen funcionant. La cimentera, gestionada per Lafarge Holcim España, produeix ciment i exerceix d’incineradora, fet que segons els veïns de la zona emet pols i partícules.

Comentaris
To Top