Ciutat

Mor Lola Fité, ànima de l’ONG SiD Moskitia i fundadora del restaurant Can Rectoret

La sabadellenca Dolors (Lola) Fité Planas va morir el passat diumenge 18 de juny a l’edat de 94 anys, tal com ha informat la seva família. Fité era la presidenta d’honor de la Fundació SiD Moskitia, fundada per ella mateixa el 1996 amb la voluntat de donar suport a la tasca d’un dels seus fills, el sabadellenc Josep Aguilà, que era missioner a Hondures fent tasques d’ajuda al desenvolupament de poblacions indígenes.

La fundació és una ONG que té la seva seu a l’Acadèmia Catòlica (carrer de Sant Joan). L’ONG la presideix actualment el seu fill Santi Aguilà, que la recorda com “una persona alegre, positiva fins a l’últim dia”.

Retrat de Lola Fité fet pel doctor Traveria / CEDIDA

La sabadellenca va néixer el 1928 a la popular masia de Can Rectoret (Santiga-Sta. Perpètua), on feia de pagesa fins que, amb la seva mare i una de les seves germanes va obrir el restaurant que actualment continua obert, a càrrec d’un nebot. Anys més tard també va tenir una lleteria al carrer Fondo (actual carrer Sant Cugat). Així com va impulsar l’ONG SiD Moskitia, la seva motivació era ajudar els altres.

En aquest sentit, la pintura era una de les seves passions, i va fer tallers de treballs manuals per acompanyar les dones de la presó barcelonina de Wad-Ras. Durant tota la seva vida va estar molt vinculada a l’església de la Santíssima Trinitat de Sabadell, on el pròxim dissabte (13 h) se celebrarà la seva cerimònia de comiat.

Retrat de Lola Fité fet pel doctor Traveria / CEDIDA

Retrat de Lola Fité fet pel doctor Traveria / CEDIDA

Comentaris
To Top