Oci i cultura

L’Escola d’Òpera de Sabadell ja ha escollit nous joves talents

Oscar Encinas, Rosa M. Ramírez, Laura Gibert i Tamara Abraão dos Santos guanyen el Concurs Mirna Lacambra

Escena de l'Escola d'Òpera representant Don Giovanni a la Faràndula, el 2022 / A Bofill

El Concurs Mirna Lacambra ja ha anunciat els guanyadors de la 27a edició. Són els joves Oscar Encinas, Rosa Maria Ramírez, Laura Gibert i Tamara Abraão dos Santos, que entraran a l’Escola d’Òpera de Sabadell. La intenció del concurs i de l’escola és promocionar joves valors del nostre país, ajudant-los a iniciar les seves carreres en el món de l’òpera.

Els alumnes aquest any es dedicaran exhaustivament a preparar el muntatge Romeu i Julieta, de Charles Gounod, basada en l’obra més coneguda de Shakespeare. La representació, que comptarà amb els Cors de l’Òpera de Sabadell i amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, serà el 21 d’octubre. Ho faran amb la mateixa producció professional de l’obra –orquestra, vestuari i decoració– que transcorrerà en paral·lel pel Cicle d’Òpera a Catalunya.

Guanyadors del Concurs Mirna Lacambra i alumnes de l’Escola d’Òpera de Sabadell / FOC

Una de les condicions per participar en el Concurs, que es du a terme des de 1996, és que els cantants siguin menors de 33 anys i que no hagin debutat professionalment en una òpera, amb un paper de protagonista.

El jurat estava format per Mirna Lacambra, cantant, presidenta de l’AAOS i Directora Artística d’Òpera a Catalunya; Daniel Gil de Tejada, director d’orquestra; Eduard Giménez, cantant i professor del Conservatori del Liceu; Dalmau González, cantant; Francesca Roig, professora de cant; Pau Monterde, director teatral i professor del’Institut del Teatre; Miquel Gorriz, actor, director teatrali professor d’interpretació; i Jordi Torrents, secretari del Jurat.

Comentaris
To Top