Ciutat

Robatori massiu de 21.600 preservatius: cau una perillosa banda criminal de Sabadell

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut dos membres del grup i en busquen un tercer

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desarticulat una banda criminal amb seu a Sabadell dedicada al robatori i el furt en empreses logístiques. Aquesta operació, coneguda com a Package SB-Takeaway i iniciada a principis del mes de juny, ha culminat amb la detenció de dos membres de la banda i la identificació d’un tercer que està actualment en recerca i captura.

Les investigacions van començar a principis del mes de juny, quan els dos cossos de seguretat van detectar diversos robatoris a empreses logístiques de la localitat de Monfort del Cid i a Torrellano, a Elx. Aquests fets delictius van ser comesos en dies consecutius amb un modus operandi molt similar, per la qual cosa, els cossos de la Policia Nacional d’Elx i de la Guàrdia Civil d’Ibi, amb la finalitat de localitzar i aturar els autors, van decidir iniciar a l’operació conjunta.

Antecedents per delictes similars

A mesura que avançaven les investigacions, els agents van aconseguir identificar el vehicle utilitzat pels delinqüents; una furgoneta equipada amb un sistema de refrigeració. A més, van determinar que la banda estava composta per tres homes que actuaven vestits amb uniformes de feina reflectants, similars als utilitzats en empreses logístiques, i feien servir mascaretes per evitar ser reconeguts.

Després de dur a terme diversos serveis de vigilància, van aconseguir obtenir informació sobre la identitat dels autors. Els tres individus, d’edats compreses entre els 27 i els 38 anys, eren residents de Sabadell i eren a Alacant de vacances, allotjats a casa d’un familiar. Un havia estat alliberat recentment de presó per delictes similars i tots tenien un historial d’arrestos relacionats amb delictes contra el patrimoni.

Durant el desenvolupament de l’operació, es va comprovar que els delinqüents es desplaçaven per polígons industrials d’Alacant, Albacete, Múrcia i València a la recerca de nous objectius. El 20 de juny, la banda va cometre dos nous robatoris a dues empreses d’Alacant, però van ser sorpresos als dos llocs. Tot i això, van aconseguir sostreure 6 aparells d’aire condicionat.

L’inici del dispositiu

Després de recopilar proves que demostraven la participació del grup criminal en diversos robatoris i furts en empreses de logística, es va establir un dispositiu per aturar els membres. El 22 de juny, a Castelló, es va detenir el líder de la banda quan tornava circulant amb el vehicle utilitzat en els assalts a Sabadell. Al seu interior, els agents van trobar diverses caixes que contenien un total de 21.600 preservatius i 193 parells de sandàlies de dona. A més, abans de la detenció, l’individu va abandonar una benzinera a Alacant sense pagar el proveïment.

L’endemà, a Sabadell, es va detenir un altre membre de la banda. El tercer implicat, plenament identificat, és buscat per detenir-lo.

Diversos delictes

Els detinguts, juntament amb les diligències i els efectes intervinguts, han estat posats a disposició dels Jutjats de Guàrdia i Instrucció de Castelló i Sabadell, els quals han decretat la posada en llibertat de tots dos amb mesures cautelars.

Als membres de la banda, segons el grau de participació, se’ls han imputat tres delictes de robatori amb força, un de furt, un d’estafa, a més del de pertinença a organització o grup criminal.

Comentaris
To Top