Ciutat

Relleu a la Crida per Sabadell: Nani Valero dimiteix com a portaveu

La portaveu de la formació anticapitalista vol passar a ser funcionària fixa de l’Ajuntament, el que l’obliga a deixar de ser regidora del ple

Dimissió exprés i per sorpresa. La líder i portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, deixa el càrrec de regidora del ple municipal. Valero (1969), membre d’associacions i sindicats de la ciutat, va substituir l’exalcalde Maties Serracant com a cara visible de la formació alternativa el 2020. La decisió s’ha fet formal en un ple extraordinari aquest divendres.

La renúncia s’ha precipitat en qüestió de dies. L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat un concurs d’estabilització de funcionaris municipals, el que obre la porta que Valero passi de ser interina a disposar de la plaça. Per participar en aquest procés ha de renunciar a l’acta de regidora. Anna Lara serà la nova portaveu de la formació a partir d’ara, mentre que Aurora Murillo –número 4 de la llista– s’incorporarà al plenari.

Nani Valero, en primer pla, al costat d’Oriol Rifer i Anna Lara / DS

Continuaré activa en la militància sigui dins o fora de la institució”, ha reivindicat Valero en l’anunci del seu comiat, a la plaça de Doctor Robert. L’encara portaveu de la Crida, visiblement conmoguda, considera que ha estat un “privilegi” poder ser regidora i que està “molt satisfeta” de la feina feta. Tant la nova portaveu, Anna Lara, com el regidor Oriol Rifer han agraït els seus quatre anys en la primera línia de la política sabadellenca.

Valero tornarà a ser funcionària, ara estabilitzada, en la plaça de tècnica de convivència, i ho farà en un context de Govern amb majoria absoluta socialista. No l’incomoda. “No és una situació nova ni desconeguda”, ha exposat per després recordar que va estar sota la direcció de Quim Carné en l’etapa de Bustos. “Faré un servei públic a la ciutadania”, ha insistit.

Militants de la Crida acompanyen a Nani Valero en l’anunci del seu comiat / DS

“Nani, continuaràs donant guerra”

El comiat de la portaveu del ple municipal extraordinari ha tingut un to crític. Reivindicativa fins al darrer dia, Nani Valero ha lamentat la situació d’interinatge de part dels treballadors de l’Ajuntament. Considera que aquesta situació “d’inestabilitat”, que ha patit durant quinze anys, és un “frau de llei” i “abús” que han practicat totes les administracions públiques. “No soc un cas aïllat, el 24% de la plantilla municipal està en aquesta situació“, ha denunciat.

Tant l’alcaldessa, Marta Farrés, com els portaveus dels grups municipals han dedicat unes paraules a Valero en el ple extraordinari de renúncia. “No vas molt lluny, ens trobarem per aquí”, ha exposat Pol Gibert (PSC), que ha estat sincer: “Tenim diferències i les hem tingut”. Gabriel Fernàndez (ERC) ha destacat la proximitat de Valero i la Crida amb els republicans tant en l’independentisme com en les polítiques d’esquerres. “Hi ha una part del projecte polític que hem de fer junts, i les teves formes i manera de ser hi han ajudat”, ha afirmat.

Lluís Matas (Junts) considera que Valero representa “l’honradesa i els valors” de qui decideix dedicar-se a la política un temps i no tota la seva vida. “Continuaràs donant guerra des de l’activisme”, ha assegurat en un to distès.

La portaveu de la Crida, Nani Valero, en el ple (arxiu) / VÍCTOR CASTILLO

Joan Mena, dels comuns, ha destacat “la feina i l’esforç” de Valero en la “defensa dels drets dels col·lectius més vulnerables”. “Li desitjo èxits en la seva nova etapa professional”, ha exposat també la líder del PP, Cuca Santos. La ultradreta, a diferència de la resta de grups polítics, no ha tingut la deferència d’acomiadar-se de la regidora en el ple.

La Crida va aguantar el sotrac de les municipals

La fins ara portaveu de la Crida va salvar els mobles de la formació en les eleccions municipals del maig, en què els socialistes de Farrés van obtenir una clara majoria absoluta i els partits independentistes van patir una desfeta a les urnes. En un context advers, els anticapitalistes es van mantenir amb tres regidors tot i patir una lleugera davallada de suports (8.018 vots, 10,31% dels sufragis). La Crida és la tercera força del ple municipal, a poc més de 500 vots de distància envers ERC, i protagonitza una oposició clara al PSC.

Valero té 54 anys i és veïna de Can Puiggener. És educadora social i és membre de les Bruixes del Nord, entre altres associacions i sindicats de Sabadell. L’any 2008 va entrar a l’Ajuntament de Sabadell com a funcionària, on fins ara ha estat com a interina. Durant el mandat del quadripartit, la Crida la va ascendir com a tècnica en cap del negociat de Diversitat i Interculturalitat.

Nani Valero (Crida): “Es pot pacificar carrers i dir ‘no’ a la ronda Nord. Només cal posar més transport públic”

Comentaris
To Top