Vallès

Avança la construcció del CUAP del Baix Vallès

El nou equipament suposa una inversió de 2,5 milions d’euros i entrarà en funcionament a principis de 2024

El Departament de Salut ja està treballant en la construcció del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del Baix Vallès, al passeig de la Florida de Santa Perpètua de Mogoda. La construcció es fa en un terreny cedit per l’Ajuntament al costat del Centre de Desenvolupament Local.

En aquest equipament s’atendran les urgències de baixa i mitjana complexitat –evitant els desplaçaments als hospitals- dels veïns dels municipis del sector sanitari del Baix Vallès. Estarà obert les 24 hores, els 365 dies de l’any.

A principis del 2024

El nou CUAP és una construcció industrialitzada amb una superfície total de 899.54 m² i dos volums diferenciats: un de principal, situat al límit sud de la parcel·la, dedicat a l’àrea d’atenció assistencial i de tractaments; i un de secundari, situat al nord, dedicat al Servei d’Emergències Mèdiques. Aquests dos mòduls estaran units i comunicats amb un porxo que servirà com a zona de descàrrega i d’aparcament d’ambulàncies i dels vehicles del servei. Més endavant està prevista una nova connexió, mitjançant una extensió de la pavimentació des de l’aparcament del Centre de Desenvolupament Local fins aquest espai exterior a cobert.

La previsió és que el CUAP pugui entrar en funcionament a principis de 2024. Estarà gestionat per l’Institut Català de la Salut.

Aquesta actuació suposa una inversió de 2,5 milions d’euros, finançada pel Servei Català de la Salut amb Fons Europeus REACT. Entre el desembre de 2023 i el març de 2024, es posaran en funcionament un total de 22 actuacions de millora assistencial a tota Catalunya per valor de 42 milions d’euros.

Comentaris
To Top