Ciutat

ENQUESTA | Sabadell vs. Terrassa: Torre d’en Feu o Castell Cartoixa?

Amb quin edifici et quedes? Participa en la votació

La quarta entrega de la secció Sabadell vs. Terrassa, impulsada aquest estiu pel Diari de Sabadell i el Diari de Terrassa, està reservada a dues edificacions majestuoses de cada ciutat. Són símbols vigents, però que ens transporten inevitablement a un passat llunyà. Són observadors privilegiats de l’evolució de les dues ciutats.

D’una banda, la Torre d’en Feu és un edifici romàntic del segle XIX situat a l’oest de Sabadell. La seva ubicació era totalment estratègica, ja que vigilava un dels vials més importants en l’antiguitat, la Via Augusta. De l’altra, el , una antiga edificació situada vora el torrent de Vallparadís. El primer esment d’una fortificació a la zona es troba en un document del 1.110, quan Berenguer de Sanlà i la seva dona Ermessendis compren al comte de Barcelona, Ramon Berenguer III, unes terres per construir-hi la seva residència senyorial.

Més enllà de la seva història, però, tots dos són espais amb ús a Sabadell i Terrassa. Icones de les quals presumir i reconegudes per tothom. Vosaltres amb quina us quedeu? La batalla continua…

Comentaris
To Top