ESPORTS

Andreu Avila, adeu al mestre de natació de molts sabadellencs

Andreu Avila en una imatge d'arxiu / CEDIDA

Aquesta setmana vam conèixer la notícia de la mort de l’Andreu Avila i Fajardo, un home lligat tota la seva vida al món de la natació i, concretament, al Club Natació Sabadell. En la dècada dels seixanta i setanta, feia les funcions de segon entrenador, en una època gloriosa del Club, que gaudia d’extraordinaris tècnics com Bert, Kees, Claret o Alsina. També va formar part de l’equip tècnic de la selecció espanyola que va participar en els Jocs de Seül. Per les seves mans han passat una gran quantitat de nedadors.

D’altra banda, també va ser el responsable dels famosos cursets de natació a l’entitat, a la piscina interior de les instal·lacions del carrer de Montcada. De fet, va exercir de mestre de natació. Quants sabadellencs poden dir que van aprendre a nedar amb l’Andreu? Segur que moltíssims. Aquelles llargues piscines amb nens agafats al ferro salvador, amb cara de por. L’Andreu sabia donar tranquil·litat i confiança. Tenia ull per captar possibles nedadors de futur. Alguns que van passar pels seus cursets es van convertir en figures rellevants.

Era un home amb caràcter i exigent, però al mateix temps molt afable. Es feia estimar per tothom. Mai va deixar la natació. Fins i tot ja en la categoria Màster va participar l’estiu al Mundial de Fukuoka, assolint una meritòria quarta posició en la modalitat dels 200 esquena. Estava en bona forma. Per això ha estat una desagradable sorpresa la seva sobtada mort mentre descansava. Adeu a un mestre de la natació.

Comentaris
To Top