Ciutat

La síndica de Catalunya reclama solucions pels veïns del bloc Guillem Agulló, sense llum fa un mes

Demana que s’agilitzi la gestió de la documentació per accedir a un comptador social

Demana que s’agilitzi la gestió de la documentació per accedir a un comptador social

La síndica de greuges de Catalunya es posiciona davant del tall de subministrament elèctric del bloc Guillem Agulló de Sabadell i demana solucions urgents per a pràcticament una trentena de famílies, que fa més d’un mes que estan sense llum després que Endesa entrés a l’edifici per tallar el subministrament davant l’elevat “risc d’electrocució”.

El bloc -ubicat al número 43-49 del carrer de Puig i Cadafalch-, es troba ocupat des de fa vuit anys. Segons han comunicat des de la sindicatura de greuges de Catalunya, aquesta institució, amb la col·laboració de la Síndica Municipal de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, va obrir una actuació d’ofici per a trobar-hi una solució. En paral·lel, alguns veïns també van fer arribar al Síndic de Greuges de Catalunya les seves queixes.

Fonts d’Endesa obren la porta a col·locar comptadors temporals d’urgència social, una eina que també requereix una documentació dels membres que viuen al bloc. Per a legalitzar la situació, a més, cal una constitució de veïns.

Imatge del bloc ocupat Guillem Agulló, sense llum des de fa un mes | Aina Torres

En aquest sentit, la síndica de greuges de Catalunya ha demanat, d’una banda, a l’Ajuntament de Sabadell que agilitzi la tramitació de la documentació que necessiten totes les persones afectades per poder sol·licitar el comptador social –empadronament i informe dels serveis socials–, i que activi tots els recursos socials necessaris per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d’aquestes famílies.

En aquest sentit, fonts municipals sostenen que l’Ajuntament ha donat resposta als requeriments inicials de la síndica de Catalunya i la institució ja té els informes previs dels diferents expedients. Ara faltaria donar resposta a les recomanacions que la mateixa Síndica feia a principi del mes d’agost.

D’altra banda, la síndica ha demanat a Endesa que, d’acord amb el conveni que té signat amb la Generalitat, faciliti la contractació d’aquests comptadors socials i actuï coordinadament amb l’Ajuntament.

En les converses amb la propietat, els inquilins han insistit en l’opció de pagar un lloguer social. Aquest edifici va ser ocupat fa vuit anys i, des de llavors, s’hi han instal·lat famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, moltes de les quals afectades directament per les execucions hipotecàries durant la crisi. L’Ajuntament de Sabadell no tenia coneixement del tall quan es va executar, segons explicaven fonts municipals.

Un mes a les fosques: “Comencem a veure llum al final del túnel”

Comentaris
To Top