Ciutat

Veïns de la Creu Alta: “Estem farts dels crits i de la brutícia dels ocupes”

“Fa 12 anys que van ocupar l’immoble, propietat d’un banc, i el lloguen a altres persones perquè hi entrin, de forma irregular”. Un grup de veïns del carrer Ribot i Serra, situat al barri de la Creu Alta, denuncien molèsties amb un grup de famílies que ocupa de forma irregular un bloc del carrer. Segons han assegurat diverses comunitats, els crits, la música, el soroll, la brutícia i el desordre que generen aquestes persones estan generant “molèsties” entre el veïnat.

“Hem de tancar les finestres, la situació és insostenible i la falta de civisme està despertant crispació”, assegura el portaveu d’una comunitat de veïns afectada, que s’estima més mantenir-se en l’anonimat. “Tenim por a les possibles represàlies”, apunta.

El veïnat sosté també que han avisat en nombroses ocasions a la Policia Municipal i Mossos d’Esquadra i reclamen que es tingui en compte la seva situació. “Ens agradaria que l’Ajuntament fes una mediació amb aquestes famílies, necessitem descansar”, demanen.

Si bé una part dels veïns entrevistats i el propietari d’un establiment comercial proper sostenen que no han tingut cap mena de conflicte amb els ocupes, reconeixen que han fet malbé l’edifici, el pàrquing i, en moltes ocasions, han embrutat l’espai públic.

També assenyalen que el soroll els hi arriba. “Fins fa poc, tenien la música fins a les tantes de la nit, i abocaven les escombraries a terra”, apunta un veí que s’estima més mantenir-se en l’anonimat. També s’han trobat amb talls de llums a causa de plantacions de marihuana, afirmen diversos veïns.

Fonts municipals sostenen que l’Ajuntament de Sabadell “ha fet intervencions en aquestes ocupacions” i assegura que, quan pot incidir en accelerar el procés de desocupació, s’activen els mecanismes. En aquest cas, no s’ha pogut  iniciar el procediment i estan en converses  amb els veïns per intentar que marxin. 

70 ocupacions conflictives

Segons els darrers registres de l’Ajuntament de Sabadell, hi ha aproximadament una setantena d’ocupacions considerades conflictives a Sabadell, tot i que més d’un miler de pisos ocupats (que no generen problemes veïnals).

Molt a prop del cas comentat, al carrer de Pau Rigalt, els veïns també han assenyalat l’ocupació  d’un altre bloc que, segons l’Ajuntament, és de diversos propietaris i, per tant, dificulta una actuació conjunta. I al mateix barri de la Creu Alta també s’ha treballat amb un cas d’ocupació conflictiva i l’Ajuntament ha iniciat alguns tràmits legals amb un informe a Fiscalia.

“Fa mesos que es va poder tapiar un dels habitatges”, expliquen fonts municipals. I estan treballant conjuntament amb la propietat i amb els veïns, a l’espera de conèixer la data de llançament per poder tapiar les cases.

Comentaris
To Top