Ciutat

49 dies sense llum a Guillem Agulló: “Estem desesperats”

Fa més d’un mes i mig que els veïns del bloc Guillem Agulló malviuen sense corrent elèctric a les seves llars després que Endesa entrés a l’edifici per tallar el subministrament davant l’elevat “risc d’electrocució”. Han hagut de renunciar al menjar fresc, a carregar els seus mòbils o tauletes a casa i a cuinar.

Els veïns del bloc -ubicat al número 43-49 del carrer de Puig i Cadafalch-, es troba ocupat des de fa vuit anys, han reclamat que s’agilitzin tots els processos. “És horrible viure sense llum, estem desesperats. La gent gran i els nens ho estan passant molt malament”, expressa Sara Amghar, portaveu i veïna del bloc. “Que ens deixin de veure com ocupes i ens mirin com el que som, persones”, reclama.  

Imatge del bloc ocupat Guillem Agulló, sense llum des de fa un mes | Aina Torres

Els veïns han hagut de comprar càmping gas per cuinar quelcom calent i han renunciat a la nevera i rentadora. Carreguen el mòbil a bars o a llars de coneguts. I els infants preveuen fer les tasques escolars a les biblioteques. En aquest moment, estan buscant un electricista que faci les actualitzacions i millores oportunes perquè Endesa hi pugui instal·lar el comptador social.

“Primer ho paguem nosaltres i després ho hem de passar a l’Ajuntament, però no trobem cap electricista disposat a fer-ho”, exposen. Preveuen que la gestió s’endarrerirà, tot i que reconeixen l’actuació de l’Ajuntament: “S’estan movent molt, tot i que continuem desesperats”, afirma Amghar. A l’espera d’un instal·lador i un pressupost, preveuen que “anirà per llarg”. 

Imatge del bloc ocupat Guillem Agulló, sense llum des de fa un mes | Aina Torres

Fonts municipals expliquen que la situació del comptador general o dels serveis generals del bloc, que no queda recollida en el conveni signat entre a Generalitat i l’empresa, és el que està endarrerint la solució.

“Continuem en converses i negociacions amb la Generalitat, Endesa, la PAHC i la propietat de l’immoble per trobar una solució a aquest comptador general i que permeti alhora restablir el subministrament elèctric amb els comptadors socials.

Comentaris
To Top