Ciutat

Rentada de cara a l’església de Sant Agustí de l’Escola Pia, en obres fins a finals d’any

S’hi fan treballs de manteniment i reparació puntual de la coberta

Les obres a l'església de Sant Agustí, vistes des de l'observatori de l'escola / AINA TORRES

L’església de Sant Agustí, de l’Escola Pia de Sabadell, estarà en obres durant el que queda d’any, segons la previsió del centre educatiu. S’hi fan diverses tasques de manteniment a l’exterior, i són la continuació de la primera fase que es va fer l’any passat. Es tracta d’un edifici protegit pel pla de protecció del patrimoni de Sabadell i és un bé cultural d’interès local (BCIL). Precisament, la rentada de cara al qual se sotmet ara acabarà a les portes d’iniciar el centenari de la posada de la primera pedra de la construcció de l’església, que va ser el 25 de maig de 1924, i es va acabar d’aixecar el 1931.

Els treballs ara s’estan duent a terme a la façana que dona al pati de l’escola, des d’on es pot veure la bastida que s’utilitza. Quan s’acabi d’actuar en aquest punt, la rehabilitació passarà a la banda del carrer de Coromines. Es tracta d’obres de manteniment i reparació puntual de la coberta, que es fan després d’una inspecció prèvia per revisar el seu estat. Les obres van a càrrec de l’escola, els arquitectes encarregats són els del despatx sabadellenc VeaResino; l’aparellador, Jordi Nogués i, el constructor, l’empresa Trac, especialitzada en rehabilitació d’edificis.

Per fer la rehabilitació s’ha instal·lat una bastida / AINA TORRES

Pel que fa a les cobertes inclinades, les principals actuacions consisteixen la substitució de teules en mal estat, revisar i netejar les canals. En les cobertes planes de les naus laterals, es retirarà la vegetació, s’aplicarà un tractament fungicida i, posteriorment, s’impermeabilitzarà la superfície i repassaran embornals i connexions a baixants.

També s’actuarà en els frontons de les cobertes per retirar la vegetació i el material ceràmic en mal estat. Posteriorment, allò que es tregui es reposarà amb peces similars a les actuals. Finalment, es preveu fer una neteja superficial dels vitralls i les peces d’ofici.

Durant les obres es farà una neteja superficial dels vitralls i les peces d’ofici / CEDIDA

Es substitueixen les peces de la coberta en mal estat / CEDIDA

Vista de les obres a l’església de Sant Agustí / CEDIDA

Comentaris
To Top