Ciutat

Isaac Gil, parella d’una de les bessones, reconeix l’assassinat: “Li vaig colpejar el cap amb la barra”

Els tres acusats han declarat aquest dimarts

Va assassinar el Pedro Fernández. Isaac Gil ha reconegut ser l’autor material de l’assassinat de Pedro Fernández, també conegut com el crim de les bessones de Sabadell. Tres sabadellencs s’han assegut al banc dels acusats: Dolores Vázquez (Loli) –parella de la víctima–, Pilar Vázquez –germana de Dolores– i la seva parella, Isaac Gil, en la segona jornada del judici pel crim a l’Audiència de Barcelona. “Vaig colpejar-li el cap diverses vegades amb una barra metàl·lica fins la mort”, ha admès l’acusat.

Segons l’acusació, junts haurien preparat i llevat la vida al Pedro amb premeditació, acarnissament i traïdoria. Les dues germanes bessones neguen haver participat en els fets. I tots tres acusats han negat haver planificat l’acció. Gil ha assegurat haver actuat en defensa de la seva cunyada, després de sentir cops a l’habitació on eren. Els acusats han hagut de declarar per esclarir què va passar aquella matinada del 10 de juliol del 2021 al carrer Porto del barri de Can Llong de Sabadell.

/ ACN

El primer a fer-ho ha estat Isaac Gil, el presumpte autor material dels fets, que ha confessat els fets. La fiscalia va demanar dilluns més de 24 anys de presó. “Quan vam arribar al pis, en obrir la porta vam escoltar la discussió de la Loli i el Pedro. Em vaig apropar i vaig escoltar vidres trencant-se. Vaig entrar a l’habitació, i vaig agafar la barra metàl·lica“. En veure’ls a l’habitació discutint, assegura que el Pedro va dirigir-se cap a ell amb la intenció d’agredir-lo. “Li vaig colpejar el cap amb la barra”, ha afirmat. “Li vaig donar el primer cop i vaig anar on hi havia la Dolores per interessar-me per ella i, després, el Pedro ja no era a l’habitació”, recorda. Aleshores va sortir a buscar el Pedro. Va ser llavors quan va acabar amb la seva vida.

Crim Can Llong bessones

Arma utilitzada en el crim de Can Llong / D.S.

Segons la declaració de les bessones, el presumte assassí, l’Isaac, era alhora company de pis de la Dolores des de feia dos mesos, la seva cunyada. És per això que podria tenir accés al domicili on es va cometre el crim. Les bessones també han negat la seva participació en l’assassinat de Pedro. “No podríem haver evitat la seva mort“.

Què va passar aquella nit?

La tarda del 9 de juliol, hores abans del crim, la Dolores i el Pedro havien passat la tarda junts. “Vaig anar a casa seva. Li havia tallat el cabell, tenyit… a ell li encantava que li fes”, explica la parella de la víctima, que ha reafirmat la seva innocència i nega la seva participació en l’assassinat del Pedro. Segons la versió de la Dolores Vázquez, aquella nit dormia amb el Pedro a casa, quan va rebre un missatge de l’Isaac. ‘A les dues, allà’, deia el WhatsApp. Sosté que no va entendre-ho, i que tampoc no sabia que la seva germana i l’Isaac hi anirien, aquella nit. Li ho va comentar al Pedro i van anar a dormir.

Passada una estona, segons la Dolores, van arribar l’Isaac i la seva germana al pis. El Pedro es va posar nerviós i va voler sortir de l’habitació. Va ser aleshores quan va caure un got de vidre que tenien a la tauleta de nit. Els homes suposadament van iniciar una baralla i l’Isaac va colpejar la víctima i van continuar al passadís. “Em vaig quedar a l’habitació, immòbil i tremolant. Vaig resar molt”, diu l’acusada. Nega haver sortit de la seva habitació.

El que sí que reconeix Dolores és haver netejat el portal, com ha relatat el seu veí –i com va registrar en un vídeo a través de l’espiell–, testimoni dels fets. Gil va entrar a buscar un llençol del llit d’ella per embolicar el cos del difunt.”El meu cunyat em va demanar que l’ajudés. I ho vaig fer perquè estava en xoc. Vaig fer cas”, diu l’acusada.  Al·lega que no va reaccionar, que patia depressió i que estava rebent medicació en el moment dels fets.

L’escenari del crim, a un domicili de Can Llong (Sabadell) / D.S.

L’escenari del crim, a un domicili de Can Llong (Sabadell) / D.S.

Ella defensa que no sabia que el seu cunyat volia acabar amb la vida del Pedro. “Si ho hagués sabut, ho hauria intentat evitar”, ha dit en seu judicial. Tenia una relació tòxica amb el Pedro, i ho havia explicat a la seva germana a través de missatges, trucades i en persona. També sosté que la relació entre en Pedro i la família de la Dolores no era bona: “Ell m’havia agredit física i verbalment”, ha destacat. Una declaració que contrasta amb els que coneixien de prop el Pedro, que sostenen que era una persona molt pacífica i evitava sempre les confrontacions.

Tot i que la Dolores sosté que va ser maltractada, el seu metge, M.L., que corrobora que la Loli rebia un tractament antidepressiu, mai no va tenir constància de maltractaments físics ni va observar cap lesió, tot i que la Loli sí que va traslladar-li que tenia problemes amb la seva parella.

De fet, J.S., veí del bloc, sosté haver escoltat cops molt forts de matinada. I va enregistrar el vídeo on enxampen in fraganti els acusats. “Vaig veure l’Isaac caminant de forma erràtica. I després a tots tres netejant la sang del portal”.

Isaac i una de les germanes bessones netejant l’escena del crim de Can Llong / Telecinco

L’autòpsia ha revelat que el Pedro va rebre com a mínim dotze impactes al cap. En canvi, l’Isaac no tenia ni una esgarrinxada quan el van detenir, tot i ser una persona esportista i forta. D’altra banda, els Mossos van recollir un conjunt de missatges de WhatsApp entre els tres encausats, en què parlen de com matar el Pedro, que seria una prova fonamental sobre la premeditació i preparació del crim.

“El Pedro era molt tranquil, la Loli era gelosa”

M.B., exparella de Pedro Fernández, també ha estat una de les testimonis i ha negat que fos una persona violenta. “Era una persona tranquil·la, no era agressiu, no li agradaven els conflictes”, assegura. També era esportista: des dels 16 anys feia arts marcials. Era professor de Taekwondo, Sensei. “La Dolores era molt gelosa, amb mi, amb la meva filla i amb altres dones. Havia estat violenta amb ell: li va trencar les ulleres i el mòbil”. També apunta que, segons les explicacions del seu marit, la Loli (Dolores) havia retirat diners del compte bancari del Pedro en contra de la seva voluntat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la filla de Pedro Fernández, que ha manifestat que el seu pare era una persona “tranquil·la i cordial”, que evitava el conflicte. Sobre la relació amb Dolores, ha descrit una relació “tòxica”, amb diferents situacions en què l’aleshores parella del seu pare (Dolores) hauria insultat i colpejat l’home, en un episodi en què fins i tot li hauria trencat les ulleres i el mòbil a ell.

Finalment, l’últim testimoni del dia, N.M., amic de la infantesa de la víctima, ha assegurat que, amb el pas del temps, va anar observant conductes que el testimoni rebutjava de la dona (Dolores). “Vaig veure com ella començava a insultar-lo i em generava incomoditat”, amb “insults” i altres situacions de conflicte.

Els Whatsapps: “Cloroform o l’electrecutem i el rematem”

Uns missatges de WhatsApp enviats entre l’Isaac i les bessones abans del crim que han analitzat els Mossos apunten cap a un crim que havia estat premeditat en grup. Quatre dies abans dels fets, la Pilar va enviar un missatge a l’Isaac i li va dir que la seva germana Dolores estava farta del Pedro.

Li pregunta com aconseguir cloroform per estabornir-lo. “Si n’obtenim perquè ella l’adormi, nosaltres ho rematem”, li diu en un missatge d’àudio. També es plantegen electrocutar-lo per estabornir-lo. “Amb 2.000 volts es fulmina, s’electrocuta (…)”, li diu l’Isaac a la Pilar en un missatge, i ella contesta: “Si es fa bé, crec que el deixarà fregit, i un cop estigui així, se’l machaca”.

El crim de les bessones de Sabadell, a judici: “El Pedro va patir molt més del que era necessari”

Dues bessones, darrere del crim de Can Llong: “L’adormim i després el rematem”

Comentaris
To Top