Oci i cultura

FOTOS | ‘Romeu i Julieta’, una gran estrena de temporada operística a la Faràndula

L’obra de la Fundació Òpera a Catalunya omple la Faràndula en el primer dels tres dies

/ LLUÍS FRANCO

El Teatre de la Faràndula de Sabadell ha acollit aquest dimecres l’estrena de Romeu i Julieta de Charles Gounod, que també es podrà veure el divendres i el diumenge. És la primera de les quatre obres de la temporada de la Fundació Òpera a Catalunya, que es representarà per 7 ciutats més.

Amb text de Jules Barbier i Michel Carré, Romeu i Julieta es basa en la tragèdia de William Shakespeare, que, estrenada el 1867 al Théâtre Lyrique de París, suposa una de les pàgines més extraordinàries de l’òpera francesa. En ella es narra la història d’amor entre Roméo, de la família dels Montaigus, i Julietta, dels Capulets, una difícil conjunció que acaba amb un drama romàntic que li ha merescut revisions i adaptacions, tant als escenaris com a la gran pantalla.

La nova producció compta amb Pau Montarde com a director d’escena i amb escenografia d’Elisabet Castells. “Es tracta d’una obra contra la intolerància, i la situem en un teatre d’una ciutat en guerra, sense escenografia, totalment despullat, només amb alguns elements, com el fons o el balcó”, destacava Montarde.

És aquí on hi destaca la importància de la interpretació dels dos protagonistes o els 12 solistes, però també dels 44 membres del cor, que a la vegada fan les funcions de ballarins.

Pel que fa a la direcció musical, va a càrrec del director musical de la Fundació Daniel Gil de Tejada. El repartiment principal està format pel tenor barceloní Albert Casals interpreta Roméu, com ja va fer al 2012, i la soprano mallorquina Marga Cloquell assumeix el paper de Julietta a les tres funcions de Sabadell i una funció de la gira. La soprano ucraïnesa Yulia Merkudinova ho farà en la resta de representacions de la gira catalana.

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

Gira i temporada

‘Romeu i Julieta’ ha estrenat la temporada de la Fundació Òpera a Catalunya, amb direcció artística de Mirna Lacambra.  Més enllà de la gira que s’allargarà fins novembre, la Fundació oferirà entre aquell mateix mes i desembre la sarsuela d’Amadeu Vives Doña Francisquita.

Ja al 2024, dedicarà l’any a Giacomo Puccini. “Serà l’eix transversal de l’any en el centenari de la seva mort, un autor molt important perquè sense ell i Giusepe Verdi la lírica seria molt diferent”, apunta el director general de la Fundació, Òscar Lanuza. En aquest cas, de febrer a març programarà l’opera ‘Manon Lescaut’, mentre que entre abril i maig ho farà amb ‘Turandot’.

A més, al juliol de l’any vinent la Fundació serà la convidada al Festival d’Òpera de Saaremaa, a Estònia, on oferirà diversos títols d’òpera significada com la mateixa ‘Manon Lescaut’, ‘Il Trovatore’, de Verdi, o ‘La Tosca’, de Puccini. També oferirà una gala lírica i ‘Carmen’, de Bizet, en aquest cas amb un ballet flamenc.

Comentaris
To Top