Ciutat

Els Bombers de Sabadell, quarts en el mundial d’excarceració

L’equip de Bombers de la Generalitat, del parc de Sabadell, va marxar de Lanzarote amb un balanç molt positiu del World Rescue Challenge (WRC). El cos va assolir la quarta posició de la classificació general i el segon lloc en la categoria de millor equip del Nivell 2. A més, i després de fer-se públics aquest dilluns els resultats finals, l’equip sanitari ha obtingut també una primera posició i l’equip tècnic la tercera, en la maniobra Nivell 2. En el certamen d’aquest any hi ha participat un total de 35 equips de 17 països d’arreu del món.

En el mundial d’excarceració d’aquest any, cada equip havia de fer tres maniobres, amb nivell de dificultat diferent i en un temps màxim de 25 minuts per completar el rescat segur i efectiu de les víctimes. La maniobra de Nivell 2, en què l’equip sabadellenc ha estat el segon millor equip, és una maniobra de complexitat moderada, amb escenaris que podien implicar més d’un vehicle o un vehicle de passatges més gran o complex, i amb dues o tres persones atrapades amb lesions més variades i greus.

Pel que fa a la resta de la classificació general, ha estat encapçalada pels bombers de Lisboa, que han aconseguit la primera plaça. L’han seguit un equip de Florida dels Estats Units en segon lloc, i l’equip de Southwales, de la regió de Gal·les, que va aconseguir pujar al tercer calaix del podi. De fet els bombers portuguesos s’han endut també els premis a millor comandament, millor sanitari i millor equip tècnic.

L’equip de la nostra ciutat, integrat per sis bombers, estava format per Edgar Farran, com a comandament, Marià Aparici i Arnau Marimon, com a sanitaris, i Gerard Pairó, Marc Prat i Jordi Puyol com a equip tècnic.

L’quip sabadellenc va accedir a la prova directament en guanyar, el passat mes de juny, el XVII Encuentro de Rescate en Accidentes de Tráfico (organitzat per APRAT), que es va celebrar a Sevilla. Anteriorment, el mes d’abril, també es va classificar en primera posició en el XVIII Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat que va tenir lloc a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Comentaris
To Top