Ciutat

Productes de proximitat i quilòmetre zero als menjadors escolars de Sabadell

Sabadell adjudica el contracte de concessió del servei de menjador als centres docents públics d’educació infantil i primària, instituts i instituts-escola del sistema de gestió agrupada de Sabadell. Dues empreses s’encarregaran d’aquest servei durant, com a màxim cinc anys: Serhs Food i Alessa Catering Services. Entre d’altres, s’ha valorat increment de monitors i pedagogs o psicopedagogs, més productes ecològics i de proximitat. 

La gestió unificada, però, no ha acabat de convèncer a la Crida, que reclama més producte de proximitat i major qualitat, alhora que més fiscalització del servei. “Cal encara una millora molt més gran”, exposa Aurora Murillo, regidora de la Crida, tot i que reconeixia les millores introduïdes al plec de condicions.

Una crítica que el regidor d’Educació, Manolo Robles ha reblart: “El nou programa s’ha adaptat a les propostes que la Crida va fer per aquesta concessió del servei, ho vam elaborar amb la resta de propostes dels companys d’altres partits polítics”. L’adjudicació va prosperar amb el vot en contra d’un regidor de la Crida i l’abstenció dels altres membres i ERC.

La gestió unificada dels menjadors és un servei que va néixer a 1993. El 2013 es va fer la primera concessió de serveis i es va prorrogar fins al 2022, quan va acabar aquesta concessió. El valor estimat del contracte és de més d’11 milions d’euros i es divideix en dos lots, una per 9 centres docents i l’altre lot per 10 centres més. 

Comentaris
To Top