Vallès

HP obre un centre de referència mundial a les instal·lacions de Sant Cugat

Un equip de 80 desenvolupadors definirà els productes i serveis de la companyia a escala global

La multinacional nord-americana HP ha obert al complex de Sant Cugat del Vallès un centre global d’innovació i disseny de referència mundial. En aquest sentit, des de La Masia Experience Design Center es definiran des del punt de vista del disseny les experiències digitals de tots els productes i serveis de la companyia. El director general d’HP Barcelona, Ramon Pastor, assegura que l’experiència digital és una “peça clau” a l’hora de desenvolupar productes que siguin exitosos, de manera que el nou centre vallesà suposa “un pas més” en l’evolució del campus a Catalunya. El nou centre, a més, s’allotja en una masia del segle XIV, totalment rehabilitada, i hi acabaran treballant unes 80 persones.

En la seva estrena, però, la nova Masia no treballa encara a ple rendiment. Actualment. hi ha una vintena de dissenyadors i l’objectiu és fer-la créixer amb nou “talent nacional i internacional”. D’aquesta manera, el centre aglutinarà una divisió d’HP que fins ara estava dispersa en diferents centres d’arreu del món.

Un espai únic a Catalunya

El de Catalunya, de fet, serà l’únic centre de disseny d’experiències digials fora d’Estats Units, on n’hi ha un altre a la seu central de la companyia, a Califòrnia. Segons HP, la tria per Sant Cugat es deu a “l’atractiu de Barcelona com a capital del disseny” i també el valor “icònic” de l’edifici on s’allotja.

“És una fusió entre l’orgull del llegat històric i la creació d’experiències de futur”, explica el director general d’HP Barcelona, Ramon Pastor. Can Graells va ser una finca agrícola que des de 1990 forma part de les instal·lacions d’HP. Abandonada durant dècades, en els darrers anys s’ha trasnformat de dalt a baix per poder-se convertir en un espai dedicat a la tecnologia.

Inauguració amb presència institucional

La Masia d’HP s’ha inaugurat aquest dimarts en un acte que ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha aplaudir “l’evolució modèlica” de la companyia en el camp tecnològic. Torrent espera que el vincle de Catalunya amb HP s’allargui “moltes dècades més” amb projectes d’inversió com aquest.

En el conjunt del campus d’HP a Sant Cugat del Vallès hi treballen més de 2.500 persones de 60 nacionalitats i, a més de ser la capital europea en el disseny d’experiències digitals de la companyia, també lidera la investigació i desenvolupament de solucions per a la impressió 3D d’HP a escala mundial.

Comentaris
To Top