Vallès

El servei de l’AMBici apunta a la comarca: “Al Vallès també ho volem”

El servei de bicicletes compartides ha arribat al milió d’usos en els seus deu primers mesos de vida

El servei de bicicletes compartides de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’AMBici, ha arribat al milió d’usos en els seus deu primers mesos de vida. Més de 20.000 usuaris s’han donat d’alta al servei, que disposa de 2.600 vehicles, amb 230 estacions situades, per ara, en una tretzena de localitats del Baix Llobregat i el Barcelonès.

S’espera, però, que el servei pugui arribar a nous municipis, entre ells, alguns del Vallès Occidental. Abans, la previsió és que a finals d’any arribi a l’Hospitalet de Llobregat, i que properament ho faci a Sant Adrià de Besòs. En una futura fase podrien crear-se estacions en municipis de la segona corona, sobretot a la nostra comarca, en localitats com Cerdanyola, Sant Cugat, Ripllet o Montcada.

Així ho ha expressat el vicepresident de Mobilitat, Transports i Sostenibilitat de l’AMB, Carlos Cordón. “Les alcaldies del Vallès també ho volem”, ha defensat l’alcalde de Cerdanyola sobre objectiu serà arribar-hi.

El preu s’enfilarà a partir del gener

Fins ara, els municipis on es fa més ús en origen del servei, segons dades de setembre, són Badalona (189.315), Viladecans (137.434) i Cornellà (116.373). Quan més es fan servir són entre les 7.00 h i les 8.00 h, a les 14.00 h, i entre les 17.00 h i les 21.00 h. El servei és titularitat de l’AMB i el gestiona TMB, amb la finalitat de promoure la intermodalitat i l’ús de mitjans de transport sostenibles.

Tot i que durant el primer any la tarifa de l’abonament ha estat de 25 euros anuals i els 30 primers minuts són gratuïts, a partir de gener el preu s’enfila fins els 40 euros, amb uns primers 30 minuts a 0,15 euros i les següents fraccions de mitja hora a mig euro cada una, fins a un topall de dues hores.

Comentaris
To Top