Ciutat

Alerta per un frau per telèfon a Sabadell adreçat sobretot a gent gran

Els estafadors truquen fent-se passar per empreses de revisió de matalassos

Tothom alerta a Sabadell. L’Ajuntament ha advertit en les últimes hores de trucades fraudulentes que s’estan detectant els darrers dies i que intenten accedir a les dades personals o als domicilis fent-se passar per empreses de revisió de matalassos. L’estafa s’enfoca especialment les persones grans, col·lectiu sobre el qual el consistori demana màxima atenció.

Segons la informació de què disposa l’Ajuntament, els autors de les trucades s’adrecen majoritàriament a persones grans, sovint facilitant-los el nom, cognom i adreça on truquen per guanyar-se la seva confiança. D’aquesta manera, els diuen que des de la pandèmia de la covid és obligatori desinfectar el matalàs cada any i es presenten com l’empresa que els farà aquest servei, obrint d’aquesta manera la possibilitat d’entrar a la llar de les víctimes o d’una possible estafa.

Des de l’Ajuntament, es demana a la ciutadania molta prudència a l’hora de rebre comunicacions d’aquest tipus que, amb aquesta o una altra excusa, vulguin aconseguir informació de caràcter personal o l’accés al domicili.

Consells de seguretat:

  • Només obrir la porta a gent coneguda.
  • Si la persona viu sola, no comentar-ho davant de desconeguts.
  • Establir una relació de confiança amb el veïnatge per comptar amb col·laboració en cas de necessitar-la.
  • Desconfiar de les persones que truquen a la porta dient que representen un organisme públic, una associació humanitària o un servei tècnic o de subministrament de serveis. En tot cas, no s’ha de deixar entrar ningú a casa i, seguidament, confirmar per telèfon amb la nostra companyia si la presència d’aquesta persona respon a causes reals. Pot ser una excusa del delinqüent per entrar a casa.
  • Si s’ha de sortir de casa, encara que sigui per poca estona, tancar bé les portes i finestres.
  • En cas de detectar qualsevol situació anòmala o sospitosa d’intent d’estafa, s’ha de trucar al 112.
Comentaris
To Top